Trabzon’dan bedelli teşekkürü

Haber61/Haber ServisiUzun süredir tartışılan ve 700 bin kişinin yararlanması beklenen bedelli askerlikle ilgili müjde önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu AK Parti grubunda, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış ya da 31 Aralık

Trabzon’dan bedelli teşekkürü

Haber61/Haber Servisi

Uzun süredir tartışılan ve 700 bin kişinin yararlanması beklenen bedelli askerlikle ilgili müjde önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu AK Parti grubunda, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanların bedelli askerlik yapabileceğini açıkladı. 18 bin TL karşılığında bu olanaktan yararlanacaklar, 1 Ocak 2015 itibariyle başvuracak ve taksitlendirme ise yapılmayacak.
Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Başbakan’a ve muhalefet partilerine teşekkür etti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu süreç içerisinde oldukça fazla çalışma yaptık. Bizim yaptığımız çalışmalarda, ortalama yaşı 27, ortalama bedeli 17-18 bin TL olarak tespit etmiştik. Arkadaşlarımıza en fazla verebileceğiniz bedel nedir? diye sorduğumuzda bu rakam ortaya çıkmıştı. Bu bağlamda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı bedel, gerçek anlamıyla yüzde yüz oranında gençlerimizin beklentilerini karşılamıştır. Bu bedelin şöyle bir özelliği var. Yurt içi ve yurt dışı adaletsizliği giderilmiş oldu. Ayrıca verimli askerlik çağını geçmiş kişilerin yaşı 27-28'in üzerinde olduğu için belirlenen yaş sınırlaması da gayet iyi. Biz talep ettik, hükümetimiz uygun gördü. Olabilecek en uygun bedelli askerlik yasasını çıkardığı için öncelikle Ak Parti’ye ve bu bağlamda hükümete destek veren MHP ve CHP’ye teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel