Trabzon'dan Başbakan'a demiryolu çağrısı!

Trabzon Kent Konseyi yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a lojistik merkez çalışmalarında Trabzon’un yeniden değerlendirilmesini ve demiryolunun bir an önce yapımına başlanmasını talep ettiler.Yapılan yazılı açıklamada “Trabzon, tari

Trabzon'dan Başbakan'a demiryolu çağrısı!

Trabzon Kent Konseyi yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a lojistik merkez çalışmalarında Trabzon’un yeniden değerlendirilmesini ve demiryolunun bir an önce yapımına başlanmasını talep ettiler.

Yapılan yazılı açıklamada “Trabzon, tarihinden bugüne aralıksız bir şekilde ticaret kenti olma özelliğini sürdürmüştür. Bu, hem liman kenti olması hem de binlerce yılda oluşan ticaret yolu ipekyolunun üzerinde bulunmasından kaynaklanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, uluslararası taşımacılığın gereği olarak, demiryolu bağlantısı olmayan bir liman kentinin ticari niteliği de azalmıştır. İpekyolu ağının, demir İpekyolu olarak değiştiği bu dönemde, Trabzon’umuzun denizyolu, havayolu ve önemli bir karayolu ağı ile ticaret kimliğini devam ettirme arzusu demiryolu ile hakkını bulacak, bu da lojistik merkez olmasını sağlayacaktır. Bu kentte demiryolunun, havayolunun, karayolu ve denizyolunun bir arada olması, lojistik merkez açısından da hızlı bir şekilde işlerlik kazanmasına neden olacaktır. Bilindiği üzere uzun süreden beri devam eden lojistik merkez çalışma ve tartışmaları yeni bir boyut kazanmıştır. Ülkemizin birçok noktasında oluşturulmaya başlayan lojistik merkezlerden birinin Trabzon’da yapılması kentimizin önemli beklentilerinden biridir. Bir yerin lojistik merkez olması, oranın bütün diğer bileşenleri ile ele alınmalıdır. Çoğu zaman, ticaret ve ulaşım merkezi olan bölgelerin kendiliğinden lojistik merkez olduğu görülmektedir. Mevcut havayolu, karayolu ve denizyolu bağlantılarının yanında proje çalışmaları sonlanmakta olan demiryolunun da eklenmesi ile Trabzon, kendiliğinden lojistik merkez haline gelecektir. Bu konuda, ilgili ve yetkililerden ve özellikle sayın başbakanımızdan lojistik merkez çalışmalarında tüm bu saydığımız nitelikler de göze alınarak Trabzon’un yeniden değerlendirilmesini ve demiryolunun bir an önce yapımına başlanmasını bekliyoruz. Trabzon, her yönü ile buna hazırdır. Bu, marka şehir olma sürecinde turizm ile birlikte Trabzon’a önemli bir değer katacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel