Trabzon'dan Adeviyye'ye destek!

Trabzon Belediyesi’nin de içinde bulunduğu Trabzon Sivil İnsiyatifi’nin öncülüğünde Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulması, Adeviyye Meydanı'nda yaşanan son olayları ve ölümleri protesto etmek için Trabzon Atatürk alanında iftardan

Trabzon'dan Adeviyye'ye destek!

Trabzon Belediyesi’nin de içinde bulunduğu Trabzon Sivil İnsiyatifi’nin öncülüğünde Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulması, Adeviyye Meydanı'nda yaşanan son olayları ve ölümleri protesto etmek için Trabzon Atatürk alanında iftardan sahura kadar süren program yapıldı.

Adeviyye Meydanı’ndaki direnişçilerin geçirdikleri bir günü yaşamak adına Meydan Parkı’nda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı programda Gazeteci-Yazar Ramazan Kayan ve Fatih Tezcan Mısır’daki olayları anlatan birer konuşma yaptılar. İftar yemeği ile başlayan programda, Teravih namazı, şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra etkinliğe destek veren sivil toplum örgütleri temsilcileri birer konuşma yaptığı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaazlar ve yapılan duaların ardından program sahur yemeği ile son buldu.

Başkan Gümrükçüoğlu, programda yaptığı konuşmada, Mısır’da, Suriye’de, Irakta ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında Müslümanlara karşı ortaya konan mezalime karşı Trabzon’da ortak yürek ve başkaldırışı beraber yaşadıklarını söyledi.

Mısır'daki Adeviyye Meydanı'nda ortaya konan iradeyi Meydan’da hep birlikte ortaya koyduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır. Biz Allah’ın Kuran’ına layık olursak zulmün hiçbir zaman payidar olmadığını ve en kısa zamanda alevinin söndüğünü bütün dünya yaşayacak ve görecektir. Mısır’da insanların kendi kendini idare etme şekli ayaklar altına alındı. Biz Trabzon olarak, millet olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz ki zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır ve olmayacaktır. Mısırdaki kardeşlerimizin her an her zaman yanındayız. Nerede kendi milletini katledenler varsa onların karşısında dik duruşumuzu, mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Bugün Mısırda, yine yarın Mısırda hepimiz Adeviye’dekilerin yanındayız. Hürriyetin, temel hak ve özgürlüklerin yanındayız. İnsanların kendi kaderlerini tayin etmelerinin, seçilme ve seçmenin yanındayız. Suriye’deki katliamın karşısındayız. Mısırdaki katliamın karşısındayız. Her zaman ayakta olacağız. Oradaki kardeşlerimizle beraberiz. Bütün ümmet, bütün insanlık tek yürektir. Hürriyet, temel insan hak ve özgürlükleri ve katledilen insanların hesabını sormak için mücadelemiz bütün dünya coğrafyasında, Müslüman coğrafyasında ve insanlığın olduğu her yerde devam edecek. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Ramazan Kayan, hak ile batılın mücadelesinin tüm netliği ile insanlığın ufkunda tecelli ettiğini söyledi. Müslümanlara karşı imha politikasının uygulandığını dile getiren Kayan, evrensel İslam kardeşliğinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kardeşlik duvarının örülmesi gerektiğinin altını çizen Kayan, “Her türlü sömürünün, ahlaksızlığın, işgalin ve istilanın önüne geçmek lazım. Bunun için de bir kardeşlik duvarı, özgürlük ve direniş duvarı örmemiz lazım. Bu duvarı örebilmemiz için harç lazım, harç için de su lazım. Bu duvarın örülebilmesi için dört damlaya ihtiyaç var. Nedir bu damla? Şehitlerin kan damlasına ihtiyacımız var. İşte Adeviyye’de, Halep’te, Humus’ta şehitlerimiz direniş duvarının, özgürlük ve kardeşlik duvarının olması için ‘kan bizden’ diyorlar. İkinci olarak da âlimlerimizin, aydınlarımızın, kanaat önderlerimizin mürekkep damlasına ihtiyacımız var. Bu davayı işleyecek ve anlatacak. Üçüncü olarak ise dava adamlarımızın, İslam’ı dert edinenlerimizin gayret edip ter damlalarının bu işe akıtmaları lazım. Dördüncü olarak ta mazlumlarımızın, analarımızın, çocuklarımızın, özürlülerimizin gözyaşı damlasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

1.20130731120437.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel