Trabzon'daki tutuklu için yardım çağrısı

Hakkarili 6 çocuk babası 43 yaşındaki Necman Öner’in kızı, babasının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek Trabzon Bahçecik Cezaevinden tahliye edilmesini istedi. Yaklaşık 3 yıl önce KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra

Trabzon'daki tutuklu için yardım çağrısı

Hakkarili 6 çocuk babası 43 yaşındaki Necman Öner’in kızı, babasının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek Trabzon Bahçecik Cezaevinden tahliye edilmesini istedi. 

Yaklaşık 3 yıl önce KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi’ne, oradan da Trabzon E Tipi Cezaevi’ne gönderilen Necman Öner’in sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiği belirtildi. Ramazan Bayramı'na buruk giren hasta tutuklu Necman Öner’in 85 yaşındaki babası Mehmet Öner ve 18 yaşındaki kızı Jiyan Öner, devlet büyüklerine seslenerek kendilerine yardımcı olması çağrısında bulunmuşlardı.

Necman Öner’in kızı Jiyan Öner, hasta babasının yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunduğunu ve sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gitmesinden dolayı bir an önce tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Babasını cezaevinde kaybetmek istemediğini haykıran Öner, babasının kalp rahatsızlığı yüzünden sürekli hastaneye kaldırıldığını söyledi.

“BABAMIN SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR”
Babasının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden Öner, “Babam cezaevine girmeden önce de sürekli hastanelerdeydi. Evin en büyük çocuğu benim ve 6 kardeşiz. Babamın mide ve kalp rahatsızlığı bulunuyor. Cezaevinde kalbi sıkışıyor, haftada 4 defa hastaneye kaldırıyorlar” diye konuştu.

Babasına çok eziyet çektirildiğini öne süren Jiyan Öner, “2012 yılının Haziran ayında evimize yapılan baskın sonucunda babam gözaltına alındı. Yaklaşık bir hafta emniyette tutuldu. Gözaltında bulunduğu sırada darp edildi. Darp sonucunda babam sol tarafından felç geçirdi. Sonra babam Van F Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Burada 2 yıl kaldı. Tüm kardeşlerim maddi imkansızlıklar nedeniyle babamı ziyaret etmeye gidemesek de annemle 2 kardeşim gidiyorduk. Daha sonra babamı Trabzon E Tipi Cezaevi’ne sürgün ettiler. Biz daha önce 3 kardeş babamı ziyaret etmeye giderken şimdi sadece annemle ben babamı ziyaret etmeye gidiyoruz. Babamın son günlerde durumu daha da kötüleşmeye başladı. Haftada 4 defa hastaneye kaldırıyorlar. Devlet büyüklerine buradan tekrar sesleniyoruz, lütfen babamızı bize geri verin. Kalp hastası ve gün geçtikçe durumu daha da kötüye gidiyor. Allah rızası için babamızı bize geri verin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler