Trabzon'daki Suriyeli dilenciler ne olacak?

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar’a bağlı 85 mahallenin muhtarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantıya Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Uraloğlu, Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu ile Erdoğan Beder de katıl

Trabzon'daki Suriyeli dilenciler ne olacak?

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar’a bağlı 85 mahallenin muhtarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Uraloğlu, Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu ile Erdoğan Beder de katıldı. Toplantıda Ortahisar Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları ve projeleri anlatan slayt gösterisi yapıldı. Ortahisar Belediyesi'nin bütçesinin önemli bir kısmını fen işlerine ayırdığını ifade eden Başkan Genç altyapı ve üstyapı hizmetleri bakımından sorunsuz bir Ortahisar'ı beş yıl içinde ortaya çıkaracaklarını kaydederek konuyla ilgili şunları aktardı: "Bütçemizin önemli bir kısmını ana konularımızdan fen işlerine ayırdık. Sadece 10 trilyon para harcayarak kompresör şantiyemizi kurduk, bunu asfalt plentimizle entegre hale getirdik. Bu seneki asfalt hedefimiz 100 bin tondur. Bu sene Beşirli ve Yalıncak mahallerimizden başlayarak merkeze doğru geliyoruz. İstiyoruz ki şehrimizin ulaşım açısından çok iyi hale gelsin, iyi bir standardı yakalasın. Şu anda  25 mahallemizin her berinde programlanmış 1 km'lik betonlamamız var.

İlerleyen günlerde bunu 36 mahalleye çıkaracağız. Şehrimizde betonlamada üç ana ekip olarak çalışıyoruz. Bu kabiliyetimiz var. Ayrıca şu anda aynı anda iki yerde asfalt yapabilecek ekipmanımız var. Bu teknolojiye de sahip olduk. İnşallah beşinci yılımızın sonunda istiyoruz ki bütün mahallelerimizin yolu betonuyla, asfaltıyla standart bir hale gelsin. Bu sizlerle beraber tek başına yapabilirsek kendimizi başarılı kabul edeceğiz. Bu hizmetlerin sürmesi için siyasi istikrara ihtiyaç vardır. 13 yıldır AK Parti iktidarıyla birlikte bir istikrar yakaladık. Bu istikrarlı ortamın devam etmesi lazım. Trabzon'dan mutlaka bir bakanın olmasını lazım. Bunu sizlere buradan ifade etmek istiyorum. İktidardan bunu talep edelim, sizlerin de bunu talep etmesi lazım. Trabzon'dan bakan olduğu onun kolları zaman Rize'ye, Gümüşhane'ye de Bayburt'a da uzanır. Onun için inşallah Trabzon'dan bu dönemde bir bakanlık bekliyoruz. Bunu sizler adına her zaman sesli olarak dile getireceğim. Cuma günü Sayın Başbakanımız da burada olacak. Ben, bu ziyaretlerde inanın şehrimize ne kazandırabiliriz onun derdindeyim. Suriyeliler gibi temel sorunlarımızı paylaşmak adına zaman zaman bu tür toplantılar düzenleyeceğiz." 

DİLENCİLERİ TOPLUYORUZ

Konuşmasında Suriyeli dilenciler konusuna değinen Başkan Genç Suriyeli mültecileri Trabzon içinde bir yerde konuşlandırarak bunlara burada bakmak ya da Trabzon'a hiç sokmadan geldikleri yerlere tekrar geri göndermek gibi iki seçenekle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kendisinin ikinci seçenek olan Suriyelileri Trabzon'a sokmadan devletin kendilerine tahsis ettiği kamplara geri göndermek yana olduğunu kaydeden Başkan Genç şöyle konuştu: "Suriyeli mülteciler konusunda iki şekilde davranabilirdik ya Trabzon'da bunları daha bir yerde konuşlandırarak daha derli toplu olarak yaşatmak, ya da Trabzonumuza geleni bir şekilde toplayıp o kamplara göndermek. Ben daima ikinci seçenekten yana tavrımı bildirdim. Bu kardeşlerimizin bu şehirde bu şekilde konuşlanmaları bize biraz ahengimizi bozacak gibi geldi. Sizlerden hatta bir kısım muhtarlarımızdan da gelen düşünceler bu yönde oldu. Siz de bunlara yardım edelim ama kaldıkları kamplarda yardım edelim dediniz. O nedenle Vali Bey'den rica ettik. İki kez bu kardeşlerimizi kendileri için tahsis edilen kamplara göndendik. Bu dilenciler içinde sadece Suriyeliler yok, Türkiye'nin değişik vilayetlerinden gelen insanlar da var. Hem Büyükşehir zabıtamız hem de Ortahisar zabıtamız bunları topladılar. Şu günlerde ciddi bir şekilde turizm dönemine giriyoruz. Cami önlerinde, lokanta önlerinde dilencilik yapılan bu manzara doğru değil. Ortahisar zabıtası dün 150 kişi toplayarak ilgili kamplara gönderdi. Sizlerden isteğim bu kişileri zabıta müdürlüklerine bildirmenizdir. Onlar gereken uygulamaları yapacaktır." 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI BİZE BİLDİRİN

Muhtarlardan mahallerinde yaşayan engelli vatandaşları kendilerine bildirilmesi isteyen Başkan Genç bu konuda sağlıklı bir envanter çalışmasının ortaya çıkması için bu muhtarların bu bildirimleri yapması gerektiğini belirterek, "Muhtarlar olarak sizlerin ve bizlerin yapacağı en hayırlı hizmet engelli kardeşlerimize yapacağımız hizmettir. Sizlerden isteğim mahallerinizde yaşayan engelli kardeşlerimizi bize bildirin. Onlarla ilgili ekstra çalışmalar yapıyoruz. 17 Tane engelli derneğiyle ve Ortahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile her daim irtibat halindeyiz." ifadelerine yer verdi.  

DOĞALGAZ HAVA TEMİZLİĞİ İÇİN ŞART

Konuşmasında doğalgaz çalışmalarına ve kullanımına da değinen Başkan Genç doğalgaz kullanımının hava temizliği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sıkıntılı olduğum diğer konu doğalgazdır. 85 mahallemizin 42'isinde doğalgaz vardır. Bu da yaklaşık %50'lik bir orana tekabüle ediyor. Biz merkezde önemli oranda bu işi bitirmek istiyoruz ki ana artellere kenar mahallere de açılalım. Ön önemli konularımızdan biri de hava kirliliği, bu konuda sizlerle istişare yaparak protokolü yaparsak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Önümüzdeki onbeş gün içinde bu konuyla ilgili protokolü imzalamayı düşünüyoruz."şeklinde konuştu. 

BİZİMLE DAHA ÇOK İLGİLENİN 

Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş  belediyelerin muhtarlarla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini belirterek, "Belediye Başkanlarından biraz daha bizimle ilgilenmesini istiyoruz. Suriyeliler trafikte dilenirken tehlike oluşturuyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız da zorluklar yaşıyor. Onların temizlenmesi için Belediye Müdürlerimizden ve Belediye Başkanımızdan yardım istiyoruz." sözlerine yer verdi.  

BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDİYİZ

Toplantının son bölümünde söz alan Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk muhtarların halkı ve devleti temsil ettiği üzerinde durarak, " Muhtar dediğimiz zaman halktır, devlettir. Muhtarlar devletin kaçak çalıştırdığı işçidir. Çünkü SKG'sını kendi ödüyor. Biz halkın temsilcisiyiz. Halkın ihtiyaçlarını gören bunu devletten isteyen temsilcileriz. Onun için durduğumuz yeri gören, çok iyi bilen kişiler olmalıyız. Bizlere bütün siyasi partilerden insanlar oy verdi. Bu nedenle biz de ayrım yapmadan görüşü ne olursa olsun eşit şekilde herkesi dinleyip, herkese eşit hizmet yapmalıyız. Bütün siyasi partilerden bize gelenler olduğu zaman hepsini dinleyip ona göre kararımızı vereceğiz. Yani bir siyasiyi dinlemekle camiamız bir şey kaybetmez. Siyasiler siyasetini yapacak biz muhtarlığımızı yapacağız. Şehir dışında gittiğimiz yerlerde Trabzon'a karşı agresif bir tavır var. Bu nedenle biz birlik olarak güçlü bir şekilde buna cevap vermeliyiz. Biz güçlü olursak Türkiye güçlü olur." cümleleriyle konuşmasını bitirdi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel