Trabzon'daki şüpheli patlamanın sebebi ne?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara ilçesinde çıkan ve "Mavi Marmara" davasına bakan hakimlerden Mahmut Dinçer'in babası İhsan Dinçer ile bir akrabasının hayatını kaybettiği yangının, mutfak tüpü değiştirilirken yapılan ihmalden kaynaklanmış olabileceğ

Trabzon'daki şüpheli patlamanın sebebi ne?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara ilçesinde çıkan ve "Mavi Marmara" davasına bakan hakimlerden Mahmut Dinçer'in babası İhsan Dinçer ile bir akrabasının hayatını kaybettiği yangının, mutfak tüpü değiştirilirken yapılan ihmalden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Olayda bir kundaklama bulgusu gözükmüyor" dedi.

Vali Öz,  yaptığı açıklamada, dün ilçeye bağlı Maraşlı Mahallesi'nde Fatma Dinçer'e (78) ait evin mutfağında çıkan ve evin kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangında, Fatma Dinçer ile kendisine mutfak tüpünü değiştirmek için yardıma gelen, "Mavi Marmara" davası hakimlerinden Mahmut Dinçer'in babası İhsan Dinçer'in (71) hayatını kaybettiğini anımsattı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten Vali Öz, "İlk bilgilere göre olayda ölenlerden İhsan Dinçer, mutfak tüpünü değiştirmek için akrabası Fatma Dinçer'e yardıma gelmiş. Olayın evdeki mutfak tüpünü değiştirirken yapılan ihmalden kaynaklandığını sanıyoruz. İlk görüntü mutfak tüpü değiştirilirken bir parlama olduğu, ardından yangın çıktığı ve can kaybı olduğu yönünde. Olay sırasında evde Dinçer ailesinden iki kişi daha bulunuyordu. Kurtulan bu kişilerin ifadesi de bu yönde" dedi.

Vali Öz, kurtulan kişilerin ölen İhsan ve Fatma Dinçer'in akrabası olduğunu da ifade ederek, "Olay kaza gibi gözüküyor. Olayda bir kundaklama bulgusu gözükmüyor ancak detaylı araştırmalarımız sürüyor. Olayın kesin nedeni yapılacak detaylı tahkikat ve teknik bulgular sonucu ortaya çıkacak. Acı bir olay. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

"Yangının mutfak tüpü değiştirilirken gaz kaçağı olup olmadığının kontrol edilmesi için çakmakla kontrol edilmesi sırasında yaşandığına" ilişkin iddiaların sorulması üzerine Vali Abdil Celil Öz, "Onun detayı daha sonra ortaya çıkar" yanıtını verdi.

-Tüp değiştirirken yaşanan gaz sızıntısını fark edememişler-

Maraşlı Mahallesi Muhtarı Kamil Erdem ise mahalle sakinlerinden Fatma Dinçer'in evindeki tüpünü değiştirirken  gaz sızıntısı olduğunu ifade ederek, "Fatma Dinçer tüp değiştirirken yaşanan gaz sızıntısını fark edememiş. Camiden dönen eşinin ağabeyi İhsan Dinçer'den yardım istemiş. O da tüpü takmaya çalışmış. Bu sırada lambayı mı yaktılar yoksa çakmak mı çaktılar, orası kesin değil ancak gaz sızıntısı nedeniyle tüp alev almış. Ev ahşap olduğu için kısa sürede yanmış. Komşuların ifadeleri bu şekilde" dedi.

Erdem, olayda ölen İhsan ve Fatma Dinçer'in bugün ikindi vakti Maraşlı Mahallesi Merkez Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedileceğini söyledi.

Çaykara ilçesine bağlı Maraşlı Mahallesi'ndeki bir evde, dün çıkan yangında ev sahibi Fatma Dinçer (78) ile kendisine mutfak tüpünü değiştirmek için yardıma gelen, Antalya Limanı'ndan 29 Mayıs 2010'da 37 ülkeden 300'ü Türk olmak üzere 573 yolcusuyla yola çıkan ve 31 Mayıs 2010 sabahı İsrail donanmasının müdahale ettiği Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden, yaralanan ve zarar görenlerin açtığı davaya bakan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Mahmut Dinçer'in babası İhsan Dinçer (71) ölmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel