Trabzon'daki silah kaçakçıları yargılanıyor

 Trabzon'un Arsin İlçe Jandarma Komutanlığı adli emanetindeki 11 silahı çaldıkları ve silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.     Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kasap Sedat Koç i

Trabzon'daki silah kaçakçıları yargılanıyor

 

Trabzon'un Arsin İlçe Jandarma Komutanlığı adli emanetindeki 11 silahı çaldıkları ve silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kasap Sedat Koç ile erler Şahin Özkara ve Ramazan Elmas getirildi. Tutuksuz yargılanan Çetin Koç ile sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu. 
     
Mahkeme Heyeti Başkanı, sanık Elmas'ın herhangi bir akıl hastalığı bulunup bulunmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan rapor alınmasına karar verildiğini belirtti. 
     
Söz alan sanık Özkara'nın avukatı Mehmet Şentürk, müvekkili hakkındaki bütün delillerin toplandığını belirterek, daha fazla mağdur edilmemesi için tahliyesine karar verilmesini talep etti. 
     
Sanık Koç'un avukatı Harun Melek de müvekkilinin 14 aydır tutuklu olduğunu, hükmedilecek ceza dikkate alındığında tutukluluğun infaza dönüştüğünü savunarak, mağdur olmaması için tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. 
     
Tutuklu sanıkların durumu hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selma Polat da delillerin toplanması ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak, tahliyelerini istedi. 
     
Mahkeme heyeti de tutuklu sanıklar Koç, Özkara ve Elmas'ın tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verip, duruşmayı erteledi. 
     
Arsin İlçe Jandarma Komutanlığı adli emanetindeki 11 tabancanın çalınarak kasap Sedat Koç'a satıldığı iddiası üzerine Sedat Koç'un yanı sıra söz konusu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli erler Şahin Özkara ve Ramazan Elmas ile Çetin Koç hakkında dava açılmıştı. 
     
Davanın iddianamesinde sanıkların "toplu halde silah kaçakçılığı" ve "hırsızlık" suçlarından cezalandırılması isteniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel