Trabzon'daki sempozyum bitti

Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezi'nde 8-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Trabzon Kent Sempozyumu sona erdi.Konuyla ilgili yapılan kapanış konuşmasında birçok konu ele alınırken, Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi'yle ilgili görü

Trabzon'daki sempozyum bitti

Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezi'nde 8-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Trabzon Kent Sempozyumu sona erdi.

Konuyla ilgili yapılan kapanış konuşmasında birçok konu ele alınırken, Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi'yle ilgili görüşler de dile getirildi. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Sekreteri Mustafa Yaylalı tarafından okunan kapanış bildirgesinde, "8-10 Eylül tarihleri arasında Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezi'nde düzenlenen Trabzon kent Sempozyumu iki salonda 13 oturum ve 2 panel olarak gerçekleştirilmiştir. Oturumlarda 57 uzman dünya ve Türkiye ölçeğinde Trabzon'la ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaşmıştır. Sempozyuma Türkiye'nin farklı bölgelerinden öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü ve belediye mensuplarıyla Trabzon'a ve Trabzon sorunlarına ilgi duyan öğrenci ve vatandaşların da aralarında bulunduğu 600'ün üzerinde kişi katılmıştır. İlk gününde gerçekleştirilen panele geçmişte ve günümüzde Trabzon Belediyesi'nde hizmet veren belediye başkanları katılmıştır. İkinci panelde ise Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi'yle ilgili görüşler dile getirilmiştir. Sempozyumda sunulan bildiriler ve sorulan sorular ile cevapları kitap haline dönüştürülerek kamuoyuyla en kısa sürede paylaşılacaktır. Trabzon, coğrafi konumu itibariyle ve tarihi İpek Yolu'na etkisiyle her dönem önemini korumuştur. Günümüzde Trabzon sahip olduğu stratejik konum sayesinde ülkenin Kafkaslar ve Rusya'ya açılan kapısı, Doğu'ya giden ticari yolların geçiş noktası durumundadır. Trabzon şehrinin sahip olduğu köklü tarihi miras günümüzde marka değeri olarak

değerlendirilmelidir. Kentsel dönüşüm, kentsel gelişmenin toplumsal, ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulanma süresini içerir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel