Trabzon'daki projelerde son durum!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisininim Ocak ayı ilk toplantısında yaptıkları çalışmalar

Trabzon'daki projelerde son durum!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisininim Ocak ayı ilk toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara verdikleri sözler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

BOTANİK PARKIN İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

Çamoba’da 103 dönüm arazi üzerine kurulacak Botanik Parkı’nın yapım ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını belirten Gümrükçüoğlu, “Firma yakın bir zamanda yapım çalışmalarına başlayacak. Hep birlikte Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin mutluluğunu yaşayacağız.
Çamoba Botanik Parkı Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor” ifadelerini kullandı.

TABAKHANE’DE YIKIMLAR DEVAM EDİYOR

TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu Bölgedeki 688 binanın 550’sinin kamulaştırıldığını ve hak sahiplerine 146 milyon TL ödendiğini söyledi. Gümrükçüoğlu kamulaştırılan binalardan ise 340’nın yıkımının gerçekleştirildiğini diğer taraftan da Yenicuma sırtlarında 353 konutun yapımı devam ettiğini söyledi.

ARAÇ VE MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRİYORUZ

Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için araç parkına yeni araçlar kazandırmaya devam ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “2014 yılında 7 milyon 836 bin TL’ye toplamda 14 kanal kazıyıcı loder, 10 otobüs, 10 pikap 3 su arozözü, 1 greyder ve 1 treyler alarak makine ve araç parkını güçlendirdik. Alınan bu araçlarla halkımıza çok daha kaliteli hizmet vereceğiz.

2014 yılı içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesine 4 adet kanal kazıyıcı loder ile 1 greyder alınırken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesine de 2’si körüklü olmak üzere toplamda 10 adet otobüs alındı. Böylece Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosundaki otobüs sayısı 181’e yükseldi. Söz konusu araçlar 4 milyon 870 bin TL’ye mal edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) bünyesine de 10 adet kanal kazıyıcı loder, 10 adet pikap, 3 adet su arozözü ve 1 adet treyler alındı. TİSKİ bünyesine alınan araç ve makineler 2 milyon 966 bin TL’ye mal edildi” şeklinde konuştu.

ERDOĞDU YOLU’NDA KAMULAŞTIRMA VE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Trabzon’un önemli kuzey-güney arterlerinden biri olan Erdoğdu yolunda yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu Karayoları ile birlikte genişletme çalışmalarının devam ettiğrildiği  Erdoğdu Yolu’nda trafiğe açılan Atapark ile İsmetpaşa İlköğretim Okulu arasındaki bölümden sonra kamulaştırma çalışmaları tamamlanan İsmetpaşa İlköğretim Okulu ile Çatak arasındaki bölümde yapım çalışmaları süratle devam ettiğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, “Atapark ile Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak planlanan 3 km. uzunluğundaki Erdoğdu Yolu'nda, Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı ile çakışan bölüm olan Çatak-Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi arasında ise kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan yapımı devam eden Erdoğdu yolunda, trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmak için yolun girişinde bulunan Atapark kavşağında inşa edilecek ve proje çalışmaları devam eden farklı seviyeli kavşak için kamulaştırılan binaların yıkımları sürdürülüyor” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel