Trabzon'daki projeler ne aşamada?

Trabzon Belediye Meclisi Aralık ayı ilk meclis toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.Başkan Gü

Trabzon'daki projeler ne aşamada?

Trabzon Belediye Meclisi Aralık ayı ilk meclis toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu 24 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Akyazı Spor Kompleksinin şehrin önemli vizyon projelerinden biri olduğunu kaydederek, içerisinde Trabzonspor’un maçları oynayacağı 41 bin 500 kişilik stadyumun da yer aldığı kompleksin 2015 yılının haziran ayında tamamlanacağını söyledi. Trabzonspor’un 2015-2016 sezonunda maçlarını yeni stadyumda oynayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi, TOKİ,  Karayolları ve Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü paydaşlığında yapılan spor komplesi için gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlara ve milletvekilleri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

KANUNİ BULVARI’NDA YILDIZLI İLE BEŞİRLİ ARASINDAKİ TÜNELLERİN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Tamamlandığında Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak 23.7 km’lik Kanuni Bulvarı’nda Yıldızlı ile Beşirli arasında yapımına başlanan tünellerin inşaatları hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Akyazı dev projesi ile irtibat ve bağlantı yolları ile de Trabzon’umuzu bir Trabzon daha yapacak. Akyazı Spor Kompleksi projesinin yanında yer alan tünellerin imalatının başlamış olması, Akyazı ile Beşirli arasındaki sınırda örtüşmesi, güney çevre yoluyla da buluşmasının sonrasında, Yıldızlı da yine bir yonca kavşağın yapılmasıyla ve Akyazı Spor Kompleksi’ne bağlantıların temini ile Kanuni Bulvarı, ulaşımda çok büyük rahatlığı sağlayarak ileri yıllara hizmet edebilir hale gelmiş olacaktır. Yaptığımız imar düzenlemeleri, 18. madde uygulamaları ve takibimizle ile bu yolun önünün açılmasına önemli katkılarda bulunduk. Burada yapılan tüneller çift tüplü tünel olacaktır. Tünellerin yapımının Akyazı Spor Kompleksi’nin bitiminden önce tamamlanması planlanıyor.

RESTORASYONU BAŞLATILAN ATATÜRK KÖŞKÜ ZİYARETE KAPATILDI

Trabzon’un en çok ziyaret edilen turizm mekanlarından biri olan Atatürk Köşkü restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretlere kapatıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Röleve ve restorasyon projeleri yapılarak gerekli kurumların onayının ardından ihale edilen Atatürk Köşkü’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Atatürk Köşkü çalışmaların tamamlanması ile tekrar yerli ve bancı turistlerin ziyaretine açılacak.

TRABZON 2016 YILINDA ÖNEMLİ BİR SPOR ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Sporun zirve ve başkenti Trabzon’un 2016 yılında dev bir olimpiyata daha ev sahipliği yapacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye’nin ilk olimpiyat kenti Trabzon’da 2016 yılında ‘Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’ yapılacak. Hırvatistan’da yaptığımız çalışmaların sonrasında ve Brezilya’da alınan sonuçla 2016 yılında ‘Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’ Trabzon’umuzda yapılacak. Olimpiyatlara birlikte yaklaşık 10 bin kişiyi kentimizde ağırlayacağız.” dedi.

İHALESİ YAPILAN VE YAPILMA AŞAMASINDAKİ PROJELER

Meydan Parkı ikinci etap ihalesi yapıldığını ve ihale sürecinin devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, ”Meydan Parkı ikinci etap düzenlemeleri kapsamında belediye eski binasına ek olarak yapılan binalar yıkıldı. Tarihi İskenderpaşa Cami’sine sonradan yapılan ek binaların da yıkılmasının ardından alan bir bütün olarak yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu Çağlayan’da 84 dönüm arazi üzerinde yapılacak Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı yapım ihalesinin 20 Aralık’ta, Yeşilova’da 2 bin 280 m2 alan üzerinde yapılacak ve içerisinde oyun sahası, soyunma odaları, çocuk parkı, muhtarlık binası ve dinlenme alanları bulunan parkın yapım ihalesinin ise 5 Aralık’ta gerçekleştirileceğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel