Trabzon'daki polise son görev

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü emrinde çalışırken, geçtiğimiz gün geldiği Gümüşhane’deki baba evinde intihar eden polis memuru Niyazi Topuz (40) son yolculuğuna uğurlandı.Cenaze törenine Vali Enver Salihoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komut

Trabzon'daki polise son görev

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü emrinde çalışırken, geçtiğimiz gün geldiği Gümüşhane’deki baba evinde intihar eden polis memuru Niyazi Topuz (40) son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Vali Enver Salihoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Hak, kamu kurum müdürleri, ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze namazında konuşan Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Hak, Topuz’la kendisiyle 5 aydır çalıştıklarını, Trabzon’a kendisinin özel olarak yanına aldığını ve birlikte çalıştıklarını anlattı. Topuz’un bu durumun anlamını da, “Bu arkadaşımızın geçmişini, geçmişteki hizmetlerini incelediğimizde son derece başarılı, son derece vatanını, milletini seven bir çizgide, elit görevlerde bulunduğunu gördüm. Yanımızda birlikte çalışmak istedik. Bu süre zarfında kendi canımızı, malımızı, eşiğimizin, çoluğumuzun çocuğumuzun namusunu çok rahatlıkla emanet edebilecek kadar kendisine güvendiğimiz, sevdiğimiz bir arkadaştı. Benim kendi özbe öz kardeşim kadar sevdiğim ve her gün yanımda çalıştığım bir kardeşimdi. Geçmiş hizmetlerinin son derece başarılı, vatanını milletini son derece seven, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, son derece gururlu ve onurlu bir arkadaşımızdı” dedi.

Bunların üzerine hiçbir şey söylemek istemediğini kaydeden Hak, Topuz’un böyle bir olayla yaşamını kaybetmesinin herkesi çok üzdüğünü de belirterek, “Asla beklemediğimiz, hayalimize bile getirmediğimiz birşeydi” diye konuştu.

Topuz’un birçok olayı gurur meselesi yaptığını düşündüğünü ifade eden Hak, Topuz’un aşırı gururlu, hiç kimseyi kırmayan, incitmeyen, üzmeyen bir yapısı olduğunu belirterek, “Birtakım olayla alakalı şeyler söyleniyor. Bunların da doğru olmadığını düşünüyorum. Arkadaşımız herşeyi ile dört dörtlük bir insandı” şeklinde konuştu.

Polis memuru Topuz’un yakınları ise medyada çıkan haberlerde olayın sadece “arkadaşının borcuna kefil olma” olarak değerlendirilmesinin kendilerini incittiğini belirterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadelede üstün başarılar elde etmiş bir güvenlik görevlisinin bu kadar ucuz bir mesele yüzünden intihar etmediğini söyledi.

Cenaze namazının ardından Topuz’un eşi ve çocukları son kez yüzünü görmek için tabutunun başına geldiğinde gözyaşları sel oldu. Cenaze namazının ardından Topuz’un naaşı, camiden Emirler Mezarlığı’na kadar Erzurum-Gümüşhane karayolundan vatandaşlar tarafından taşındı. Bu esnada karayolundan ulaşım bir süre durdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler