Trabzon'daki "Pıtır" davası...

(TRAHAYKO) Vakfıkebir sorumlusu olan komşuları Fatma Birol'un "Pıtır" adlı kedisini 9. kattaki evinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Mehmet Karkaç ve eşinin 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.   Va

Trabzon'daki "Pıtır" davası...

(TRAHAYKO) Vakfıkebir sorumlusu olan komşuları Fatma Birol'un "Pıtır" adlı kedisini 9. kattaki evinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Mehmet Karkaç ve eşinin 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

 

Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Karkaç ile Ayşe Karkaç ve avukatları Tuncay Garip ile şikayetçi Fatma Birol katıldı. Birol'a destek veren TRAHAYKO Başkanı Melahat Altuntaş ile bazı hayvanseverler de duruşmada hazır bulundu.

 

Duruşmada, hakim, Pıtır'ın ölümüyle ilgili olarak olay yeri olan Kemaliye Mahallesi Hacı Ziya Habipoğlu Caddesi'ndeki apartmanda keşif yapıldığını ve hazırlanan tutanak ile bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını söyledi.

 

Rapora ilişkin beyanı sorulan Fatma Birol, raporu inceledikten sonra bu konuda ifade vereceğini belirtti.

 

Sanıkların avukatı Garip ise savunmasını ve bilirkişi raporuna ilişkin yazılı ifadesini mahkemeye sundu.

 

Pıtır'ın ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda, Pıtır'ın çok yüksekten düştüğüne, zeminin sert olduğuna işaret edilerek, "Bilimsel olarak kediler yüksekten düşerken içgüdüsel olarak sırt üstü düşseler dahi arka ayaklarını karın altına doğru itip kuyruklarını da bacaklarının arasına sokup vücutlarını düzelterek yere düşerken paraşüt şeklini alırlar. Bu sayede düşme hızını azaltarak daha az zarar görebilirler" denildi.

 

Raporda, "Pıtır'ın yüksekten düşmeye bağlı olarak ölmüş olabileceği" belirtilerek, kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu belirlenebileceği ancak olayın üzerinden uzun süre geçmesi yüzünden böyle bir imkan bulunmadığı kaydedildi.

 

Hakim, bilirkişi raporuna ilişkin diyecekleri için Birol'a süre verilmesi ve tanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

 

Fatma Birol, duruşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karkaç ailesinin kediyi öldürmediklerini, sopayla hafifçe iterek yangın merdiveninin ulaştığı balkonlarına kovduklarını savunduklarını belirterek, "Öyle olsa hayvan tekrar yangın merdiveninden inip kurtulurdu. Ayrıca kedimi almak için bana haber verebilirlerdi. Pıtır'ı öldürmedilerse bile sopayla vurdukları için can havliyle balkondan atlamasına yol açmış olabilirler" diye konuştu.

 

Hayvanseverlerden bir hayvana zulüm yapıldığını görürlerse sessiz kalmamalarını isteyen Birol, "Hayvanlara kötü muamele edenlerin Allah'tan korkmasını ve hayvanların Allah'ın yarattıkları olduğunu ve bize Allah'ın emaneti olduğunu unutmamalarını istiyorum" dedi.

 

Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, "Fatma Birol'un kedisini 9. kattan atarak ölümüne sebep olmakla" suçlanan Mehmet Karkaç ve eşi Ayşe Karkaç'ın "mala zarar verme" suçunu düzenleyen TCK'nın 151. maddesi uyarınca 4 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel