Trabzon'daki park ihaleye çıktı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 bin metrekare alan üzerine yapılacak EYOF Türk-Japon dostluk parkının ihaleye çıktığını bildirdi.Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Forum Alışveriş Merkezi karşısında yapılacak olan parkta, sağlı

Trabzon'daki park ihaleye çıktı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 bin metrekare alan üzerine yapılacak EYOF Türk-Japon dostluk parkının ihaleye çıktığını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Forum Alışveriş Merkezi karşısında yapılacak olan parkta, sağlıklı yaşam yürüyüş yolu, dinlenme alanı, yapay gölet ve Japon mimarisinden örneklerin yer alacağını belirtti.

Parkın düzenlemesinin çok güzel olacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Parkın yapım ihalesine çıkıldı ve ihale süreci devam ediyor. İlk etapta ağaçlandırma ve sosyal donatı alanları yapılacak. Japon mimarisinden çok güzel örneklerin yer aldığı ve çay seremonilerinin yapılacağı tesislerin yapım ihalesi daha sonra yapılacak. EYOF Türk-Japon Dostluk Parkı ismini vereceğimiz yeni park şehrimize ayrı bir güzellik kazandıracak. Parkın ağaçlandırması için 650 bin TL tutarındaki ağaç, EYOF tarafından belediyemize kazandırıldı. Parkın yapımı tamamlandığında 2011 yılında kentimizde yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın ismi yaşatılacağı gibi her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz Japonların bölgemize olan ilgilerinin daha da artacağına inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel