Trabzondaki kaza Türkiye gündeminde

Türkiyenin en önemli meseleleri arasında yer alan trafik kazalarında 2014'te 3 bin 494 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 283 bin 805 kişi hastanelere kaldırıldı. Geçen yıl boyunca Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (mobese) kameraları ku

Trabzondaki kaza Türkiye gündeminde

Türkiyenin en önemli meseleleri arasında yer alan trafik kazalarında 2014'te 3 bin 494 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 283 bin 805 kişi hastanelere kaldırıldı. Geçen yıl boyunca Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (mobese) kameraları kural hatası yapan sürücüleri bir bir tespit etti. Toplamda 2 milyar 644 milyon 139 bin 160 lira ceza kesildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri, mobese kameralarına yansıyan kaza görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Trabzonda kaldırımda bekleyen kişilere yolda kayan aracın çarpması ve aracın çarptığı gencin takla atması da görüntülere yansıdı. Aksaray Eski Sanayi Kavşağında meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsünün yoldan gelen araçlara bakmadan park ettiği yerden hareket eden otomobile çarpma anı mobese kameralarına yansıdı. Aksaray şehir merkezindeki bir başka kazada, belediye otobüsünün arkasından hareket eden bisikletli gence yoldan gelen otomobil çarptı. Aksaray Kurtuluş Kavşağında bisikletiyle seyreden kişiye minibüsün çarpması da kameraya yansıdı. Çarpmanın etkisiyle bisikletli kişi yere düştü. Yalova Çavuşdayı Kavşağında meydana gelen başka bir kazada ise yoldan gelen araçlara bakmadan yolun karşısıha geçmek isteyen bisikletli gence minibüsün çarpması da kameralardan kaçmadı. Çarpmanın etkisiyle havada takla atan bisikletli genç yere yığıldı. Manisada meydana gelen kazada ise motosikletin yol kenarında yolcu alan şehirlerarası yolcu otobüsüne çarpma anı da kameralara yansıdı. Erzincanda hastane önünde meydana gelen kazada ise yolun karşısına geçmek isteyen gence otomobilin çarpması da görüntülere yansıdı. Eskişehir 19 Mayıs Caddesinde kavşaktan geçen bisiklete otomobil çarparken, kazada yaralanan motosikletli genç hastaneye kaldırıldı.

AMBULANSA ÇARPTI

Eskişehirde meydana gelen bir başka kazada ise yola aniden çıkan otomobil, hasta taşıyan ambulansa çarptı. Ambulans, devrilmekten son anda kurtuldu. Aksaray Acem Bulvarı Kavşağında ise kontrolsüz kavğaşa giren aracın otomobille çarpması kameralara yansıdı. Muğla Düğerek Kavşağında yoldan geçen otomobil, diğer araçlara çarpmamak için durdu, ardından hareket etti ama bu kez motosiklete çarptı. Erzincan Çevreyolu Kavşağında meydana gelen kazada hızla giren otomobil, kırmızı ışıklara çarparak takla attı. Erzincan Kavak Yolu Kavşağında hızla seyreden otomobilin tekerleğinin fırlaması da görüntülere yansıdı.

ÖLMEKTEN SON ANDA KURTULDULAR

Trabzonda sürücüsünün kaygan yolda direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif tiraci araç, kaldırımda bekleyen vatandaşların üzerine gitti. Kazayı son anda farkedip kaçmak isteyen genç aracın çarpmasıyla havada takla attı. Trabzondaki bir başka kazada ara sokaktan yürüyen genç kıza geri gelen bir aracın çarpması da mobese kameralarına yansıdı. Eskişehir Kütahya Yolunda bir otomobilin traktörün römorklarına çarpması da mobeseye yansıdı. Eskişehir Üniversite Kavşağında hızla gelen araç, yol kenarında yürüyen gençlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Kontrolden çıkan araç park halindeki araca çarparak durabildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel