Trabzon'daki dinleme Almanya'da olay oldu

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 25 Kasım tarihinde yapılacak Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Toplantısı öncesi Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Farank Scwabe Giresun'a geldi. Federal Almanya’da Sosyal Demeokrat Parti’nin

Trabzon'daki dinleme Almanya'da olay oldu

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 25 Kasım tarihinde yapılacak Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Toplantısı öncesi Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Farank Scwabe Giresun'a geldi. 

Federal Almanya’da Sosyal Demeokrat Parti’nin milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü olan Frank Schwabe, Alman istihbaratının, Trabzon ve 3 ilde dinleme istasyonları olduğu ve buradan Türkiye'yi dinlediği yönündeki gelişmeleri değerlendirdi

Schwabe, dinleme iddialarının iki ülke arasında diplomatik sıkıntılara yol açacak bir süreç başlattığını ve kendi ülkelerinde de büyük bir sansasyon oluşturduğunu söyledi.
Schwabe, iki ülke arasında bu konuda görüşmeler sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Almanya meclisinde bu konuyla ilgilenen bir komisyon var. Haber almak maksadıyla başka hangi ülkeler dinlendi bunu araştırmakla meşguller. Bu komisyon yaptığı araştırmalar sonucu ortaya bir rapor koyacak. Almanya’da da büyük bir sansasyon oluşturmuş bu konu açığa kavuşturulacaktır. Ancak, Türkiye’den, Almanya’ya olduğu gibi büyük bir nüfus yoğunluğu yaşanıyorsa ülkenin iç güvenliği açısından dinlenme olayları yaşanabilir. Fakat bu hangi açıdan bir dinlemedir amaç nedir iyi bilmek gerekir." 

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi gerektiği yönünde de destek veren Schwabe, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan Hakları Sözcüsü olarak Türkiye’de birçok görüşmeler yaptım. Aldığım sonuç, Türkiye’de bir çok Sivil Toplum Kuruluşu’nun artık çok daha demokratik haklarını kullanabildiği yönündedir. Ayrıca, Türkiye, AB’ye girebilmek için çok önemli mesafe kat ettiği bir süreç geçirmektedir. Yine Türkiye’nin, AB ile en verimli çalışma yaptığı görülüyor. Artık Avrupa, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü olduğunu, AB’nin bir parçası olduğunu görmelidir. Fakat Türkiye’de bu konuda üzerine düşenleri yerine getirmelidir. Federal Almanya’da mensubu olduğun Sosyal Demokrat Parti’de benim gibi düşünmektedir. Ancak, Hıristiyan Demokrat Partisi ise bizim görüşlerimize sahip değil."
Federal Almanya Milletvekili Sözcüsü Farank Scwabe’nin Giresun’a ziyaretinde, Uyum Meclisi üyeleri Aysel Çetin, Kubilay Çorbacı ve Türk Alman Dostluğu Temsilcisi Ali Osman Tokalak eşlik etti. Almanya’dan gelen heyeti, Giresun Belediye Başkanvekili Hayati Tökez ve bazı belediye meclis üyeleri karşıladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler