Trabzon'daki cinayette karar çıktı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Kaleköy mevkiinde 17 Aralık 2009 tarihinde Mustafa Furuncu'nun (28) öldürülmesiyle ilgili olarak 2 tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.Mahkeme heyeti sanıklardan Yunus K. 16 yıl 3 ay ağır hapis cezasınya cezalandı

Trabzon'daki cinayette karar çıktı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Kaleköy mevkiinde 17 Aralık 2009 tarihinde Mustafa Furuncu'nun (28) öldürülmesiyle ilgili olarak 2 tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti sanıklardan Yunus K. 16 yıl 3 ay ağır hapis cezasınya cezalandırırken, Şeker İ. ise 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık C.F. için ise beraat kararı çıktı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 17. duruşmasında tutuklu sanıklar Azeri asıllı Şeker İ., Yunus K. ile tutuksuz olarak yargılanan C.F. hazır bulundu.

Sanıklardan Şeker İ., son savunmasında kimseyi vurmadığını iddia ederek "Hayatın boyunca hiç silah kullanmadım, kimseyi vurmadım. Tek gerçek bizim olay yerinde olmamızdır.Bunun dışında benim suçum yok. C.F, aynı köyde oturduğundan beni bu olayın faili olarak ileri sürmüştür. Suçsuzum, vicdanen rahatım. Adalete güvenerek beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık Yunus K. ise Mustafa Furuncu'yu öldürmediğini ileri sürerek, "Olayda iki silah vardır. Bu silahlardan birisi C.'ye diğeri de ölen Mustafa'ya aittir. Ben bu olayda silah kullanmadım. Adil davranılacağına inanıyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Yunus K.'yı "Kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çaptırırken, bu cezasını daha sonra indirim yaparak 16 yıl 3 ay ağır hapis cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme heyeti sanıklardan Azeri asıllı bayan Şeker İ. için "Kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra 12 yıl 6 ay ağır hapis olarak belirledi.

Mahkeme heyeti aynı olayda tutuksuz olarak yargılanan C.F. hakkında ise kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel