Trabzon'daki cinayet nasıl çözüldü

Trabzon'un İnönü mahallesinde 30 Ocak 2011 günü silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakkı Cemal Aksoy'un ölümüyle ilgili 12 kişi gözaltına alınırken, polisin olayı ilginç bir yöntemle çözmesi dikkat çekti. İnönü Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı üzerinde

Trabzon'daki cinayet nasıl çözüldü

Trabzon'un İnönü mahallesinde 30 Ocak 2011 günü silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakkı Cemal Aksoy'un ölümüyle ilgili 12 kişi gözaltına alınırken, polisin olayı ilginç bir yöntemle çözmesi dikkat çekti.

 

İnönü Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı üzerinde 30 Ocak 2011 günü meydana gelen olayda, Hakkı Cemal Aksoy (46) başından silahla vurulmak suretiyle ağır şekilde yaralanmış daha sonra hayatını kaybetmişti. Olay yerinde yapılan teknik inceleme ve delil araştırmasında ateşli silahla ilgili herhangi bir delil ve bulguya rastlanamamıştı.

 

Araştırmalarını derinleştiren polis olay yerinde yaptığı çalışmada Aksoy’un muhtemelen bir binadan atılan kurşunla vurulabileceği ihtimalini de değerlendirerek bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

Yapılan çalışmada Aksoy’un bir evden atılan kurşunla vurulabileceğini düşünerek şüphelenilen evin camında yapılan incelemede parmak izi ile perdede barut izine rastladı. Söz konusu evin bir müddet önce kiralandığı belirlenirken, olayda kullanılan silah bulunamadı.

 

Öte yandan Trabzon'da, 1987 yılında babası Mehmet Aksoy'u vuran akrabası Ali Turan Zembil’i 1992 yılında Vakfıkebir ilçesinde bir iş yerinin önünde tabancayla vurarak öldüren Hakkı Cemal Aksoy, ABD'ye kaçmıştı. 18 yıl aranan Aksoy, geçtiğimiz yıl Mart ayında Türkiye'ye giriş yaptığı İstanbul'daki Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınarak tutuklanmış ve Trabzon'a gönderilmişti.

 

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Aksoy, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel