Trabzon'daki baskının detayları

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin dün yaptığı operasyonda, Trabzon il merkezi, Maçka ve Akçaabat ilçeleri ile Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde, uyuşturucu madde imal ve ticaretini yapmak amacı ile örgüt kurdukları tespit edilen 18 kişi gözalt

Trabzon'daki baskının detayları

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin dün yaptığı operasyonda, Trabzon il merkezi, Maçka ve Akçaabat ilçeleri ile Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde, uyuşturucu madde imal ve ticaretini yapmak amacı ile örgüt kurdukları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 2 kişinin daha arandığı bildirildi. Şüphelilerin aralarında şifre olarak, "Gelsem dolmuş parası verir misin?", "Akşam sana ihtiyacım var, buluşalım" gibi cümleler kullandığı belirlendi.

Maçka Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü 7 aylık soruşturma kapsamında Trabzon il merkezi, Maçka ve Akçaabat ilçeleri ile Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde düzenlenen operasyonlarda, 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 8.5 kilo esrar, 240 dinamit ve bunlara bağlı 174 metre zaman ayarlı dinamit fitili, 3 av tüfeği, 6 tabanca, 5 cep telefonu ve 15 cep telefonu sim kartı ele geçirildi. Teknik takip sonucu gözaltına alınanların birbirleriyle, "Gelsem dolmuş parası verir misin?", "Akşam sana ihtiyacım var, buluşalım" ve "Ağabey moralim bozuk, gelsem sohbet eder miyiz?" gibi şifreli bir bicimde irtibata geçtikleri belirlendi. Takipte gözaltına alınanlardan birinin de, uyuşturucu maddeleri almak için Güneydoğu'dan birkaç kişi ile irtibata geçtiği öğrenildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişi, Maçka İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Maçka Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek. Operasyonun genişletilerek devam edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler