Trabzon'daki avcılara yasak geliyor

Balıkların yumurta bırakma dönemi olan 1 nisan ve 1 temmuz arasında uygulanacak yasağın amacının tatlı sularda balık üremesini korumak olduğu belirtildi. 4 ay boyunca tatlı sularda avlanma yasağı uygulanacağı bildirildi, ekolojik dengenin bozulmaması için

Trabzon'daki avcılara yasak geliyor

Balıkların yumurta bırakma dönemi olan 1 nisan ve 1 temmuz arasında uygulanacak yasağın amacının tatlı sularda balık üremesini korumak olduğu belirtildi. 4 ay boyunca tatlı sularda avlanma yasağı uygulanacağı bildirildi, ekolojik dengenin bozulmaması için bu dönemde avlanma yasağına dikkat edilmesi istendi. Yasağa uymayanlara 779 TL idari para cezası uygulanacak. 25 ili kapsayan avlanma yasağı; Erzincan, Artvin, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon ve Tunceli illerini kapsayan yasak 3 ay sürecek.

Kilis'te, akarsular, Seve Barajı, Konak Göleti, Balıklı Göleti, Üçpınar Göleti, Afrın Çayı, Sabun Suyu, Halep Arığı, Sinnep deresinde onlarca değişik tür balık bulunduğu, av yasağının kontrolünü Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, emniyet müdürlüğü ve jandarma teşkilatları, belediye zabıtası, kamuda görevli bekçiler, kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından takip edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel