Trabzon'daki açıklamaya cevap!

TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemalettin Küçük’ün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde geçtiğimiz günlerde bölgede bulunan faaliyetteki ve faaliyete geçmesi beklenen altın madenlerine yönelik yaptığı basın açıklamasına Koza Altın İşletmeler

Trabzon'daki açıklamaya cevap!

TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemalettin Küçük’ün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde geçtiğimiz günlerde bölgede bulunan faaliyetteki ve faaliyete geçmesi beklenen altın madenlerine yönelik yaptığı basın açıklamasına Koza Altın İşletmeleri A.Ş. cevap verdi.

Küçük’ün Mastra ve Ovacık Altın Madeni hakkında bir takım asılsız iddialarda bulunduğunu ifade eden şirket yetkilileri, Küçük’ü Dünya ve Türkiye’de altın madenciliği çalışmalarını oldukça geriden ve yanlış kaynaklardan takip ettiğini kaydettiler. Cemalettin Küçük’ün “Siyanür Liçi Yöntemiyle Altın İşletmeleri ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Metal Madenciliği Uygulamaları” konulu basın açıklamasının marjinal gurupların yanlış yönlendirmesi ile hazırlanmış ve tamamen gerçek dışı olarak nitelendiren şirket yetkilileri, Küçük’ün iddialarına tek tek cevap verdi.

Koza Altın İşletmeleri’nin yargı kararlarına son derece saygılı, yasaların gereklerini harfiyen yerine getiren bir Türk Şirketi olduğu vurgulanan açıklamada, bölge insanı ile karşılıklı güven içerisinde ve onların değerlerine saygı göstererek çalışmaların gerçekleştirildiği bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, madenlerde yapılan tüm incelemelerde, hazırlanan tüm bilirkişi raporlarında, binlerce kez yapılan devlet denetlemelerinde Mastra ve Bergama Ovacık Altın Madeni’nin çevre performansının dünya standartlarının çok üstünde olduğunun kanıtlandığı, buna karşın Ovacık Altın Madeni’nin geçtiğimiz 4,5 yıl içerisinde 919 tur ile 8 bin 47 ziyaretçi, Mastra Altın Madeni ise geçtiğimiz 2,5 yıl içerisinde 133 maden turu ile 2 bin 602 ziyaretçiyi ağırlayarak, hazırlanan çevre faaliyetleri ve ölçüm raporlarının ilgili kurum kuruluşlara gönderilmesinin yanı sıra kurumun web sitesinden de sürekli yayınlandığı belirtildi.

Koza Altın İşletmeleri yetkilileri, Cemalettin Küçük’ün Mastra ve Ovacık Altın Madeni’nde herhangi bir araştırma yapmadan, gezip görmeden, dinlemeden, önyargılı ve tek taraflı değerlendirme yapmasını talihsizlik olarak yorumlayarak “Koza Altın İşletmeleri maliyet ve kar hesabı yapmadan tüm çevresel tedbirlerin en iyisini kullanan, kazancını bu topraklarda yatırıma çeviren, araştırmaya Türkiye’deki en büyük bütçeyi ayıran tamamen şeffaf bir kurumdur. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği, çalışmalarımız hakkında bilgi edinmek isteyen herkese maden sahalarımızın kapıları açıktır” ifadelerine yer verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel