Trabzon'da,Kadın Dostu Kentler Programı

 Trabzon'da, ''Kadın Dostu Kentler Programı'' kapsamında pilot bölge olarak seçilen mahallede, kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, kendilerine ''Güneşi Görmeye Çalışan Kadınlar'' grubu ismini veren kadınlarca belirleniyor. BM Türkiye Mukim Ko

Trabzon'da,Kadın Dostu Kentler Programı

 

Trabzon'da, ''Kadın Dostu Kentler Programı'' kapsamında pilot bölge olarak seçilen mahallede, kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, kendilerine ''Güneşi Görmeye Çalışan Kadınlar'' grubu ismini veren kadınlarca belirleniyor.
 
BM Türkiye Mukim Koordinatörü Najam: ''Bu çalışma, Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak''  Trabzon'da, ''Kadın Dostu Kentler Programı'' kapsamında pilot bölge olarak seçilen mahallede, kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, kendilerine ''Güneşi Görmeye Çalışan Kadınlar' grubu ismini veren kadınlarca belirleniyor.
     
Birlemiş Millerler (BM) Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu, BM ve İçişleri Bakanlığı'nın Trabzon'da yürüttüğü ''Kadın Dostu Kentler Programı''na ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmayla kadınların yaşadığı sorunların yine kendilerince belirlenmesi, çözüm üretilmesi, mahalle komiteleri oluşturularak, sorunların yerel yönetimlerle paylaşılıp sonuç elde edilmesinin amaçlandığını vurguladı. 
     
Programın aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesine ve katılımcı demokrasi anlayışının güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediğini de belirten Mısırlıoğlu, ''Bu kapsamda Trabzon Esentepe Mahallesi pilot mahalle olarak seçildi ve çalışmalar başlatıldı. Mahallede oturan kadınlarla toplantılar, eğitim ve atölye çalışmaları yürütülüyor. Toplantılar sonucu taşın altına elini koymak isteyen, lider kadınlarla sorunların tespiti için atölye çalışmaları başlatıldı'' dedi. 
     
Mısırlıoğlu, mahallede çalışmaların 6 aydır yürütüldüğünü, 15 lider kadınla mahallenin sorunlarının tespitine ve çözüm üretilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi: 
     
''Mahallede oluşan lider kadınlar grubu kendilerine 'Güneşi Görmeye Çalışan Kadınlar' ismini verdi. Bulutlu günlerden güneşli günlere çıkmak için birlikte yol haritasını çıkardık. Kadınların rahat çalışabilmesi amacıyla çalışmalar Atatürk İlköğretim Okulu kreşinde gerçekleştiriliyor. Programın sürüdürülebilirliği açısından mahalle koordinatörü Sema Turhan ile yürütülen çalışmaların diğer bir önemli katkısı, çalışmalar süresince çocuklar için kreş oluşturmuş olması. Kadınlar kendilerinin ve çocuklarının geleceği için çalışırken çocuklar da burada güvenle barınıyor, oynuyor.'' 
     
     -Najam, kadınları ziyaret etti- 
     
Kadınların atölye çalışmasını yerinde inceleyen BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam, programa katılan kadınlarla çalışmalar hakkında bir süre sohbet etti. 
     
Gördüklerinden çok etkilendiğini, kadınların bu mücadelesi sonucunda çıkacak modelin tüm Türkiye'ye ve dünyaya örnek olabileceğini ifade eden Najam, şunları söyledi: 
     
''Burada üretilen modelin yaygınlaştırılması için çalışacağız. Bu modelin sadece Türkiye'de de değil, dünyada da tanıtılması lazım. Çok büyük bir sorumluluğun parçasısınız. Kadınlar tarafından saptanan problemlerin, çözüm yollarının hayata geçirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi açısından da çok önemli.
 
Daha katılımcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir dünya için çalışmak zorundayız. Sizler mucize yaratabilirsiniz. Projenin daha ilk aşamalarındayız, kararlılıkla devam ettiğimiz sürece birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.'' 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel