Trabzon'da zam kesinleşti!

Trabzon Valiliği kanalıyla gelen yazı üzerine Belediye Meclisini Olağanüstü toplantıya çağıran Başkan Gümrükçüoğlu, konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesini sağlayarak ortaya çıkan kaos ortamının sona ermesini sağladı. Belediye meclisinden oy çokluğu il

Trabzon'da zam kesinleşti!

Trabzon Valiliği kanalıyla gelen yazı üzerine Belediye Meclisini Olağanüstü toplantıya çağıran Başkan Gümrükçüoğlu, konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesini sağlayarak ortaya çıkan kaos ortamının sona ermesini sağladı. 

Belediye meclisinden oy çokluğu ile alınan karar gereği dolmuş ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapılması karara bağlandı. Buna göre siviller 1 lira 50 kuruştan, lise ve ilköğretim okulu öğrencileri 1 lira 10 kuruştan, üniversite öğrencileri ise 1 lira 20 kuruştan seyahat yapabilecekler.

Trabzon Şoförler ve Otomobililer Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında dolmuş zammı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine Şoförler Odasının Valilik’e dilekçe ile başvurması ve Trabzon Valiliği’nin konuyu Trabzon Belediyesine havale etmesi dolayısıyla Başkan Gümrükçüoğlu, Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak dolmuş zammının görüşülmesini sağladı.

Mecliste konuşan Başkan Gümrükçüoğlu dolmuş zammı konusunda Trabzon’da bir kaosun meydana geldiğini ve Valilik kanalıyla gelen talebi değerlendirmek için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdığını ifade ederek, “5393 sayılı Belediyeler Kanununun” “15 p maddesine” göre belediyemiz üzerine düşen görevleri yapmakla yükümlüdür. Belediye kamu nizamı ve düzenini sağlamak durumundadır. 2008 yılından beri geçen üç yıllık süreçte Trabzon’da dolmuş ücretlerine zam yapılmadı. Yaptığımız piyasa araştırmaları ve Devlet İstatistik Kurumundan aldığımız veriler doğrultusunda akaryakıt, tamir ve bakım maliyetlerinde yüzde 12 ile yüzde 30 arasında bir artışın ortaya çıktığı görülmüştür. Yapılan değerlendirmeler ve verilen önergeler sonucu dolmuş ücretlerinde yüzde 20 oranında artış yapılması değerlendirilerek karara bağlandı. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci ücretlerinin hafta sonları dahil olmak üzere 1 lira 10 kuruş olarak uygulanması sağlandı. Üniversite öğrencileri de konunun mahkemede olmasına ve tarifede olmamasına rağmen hafta içi ve hafta sonları da dahil olmak fiili olarak 1 lire 20 kuruştan olmak üzere dolmuşlardan yararlanabilecektir. Üniversite öğrencileri için anlayış gösteren ve teklifimize duyarlılıkla yaklaşan şoför arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel