Trabzon'da yüksek gerilimli okul!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, bu yıl Yıldızlı Beldesi TOKİ Konutları’nın üstünde yapılan yeni binaya taşınacak olması ve bu binanın hemen üstünden de yüksek gerilim hattının geçiyor olması, ‘öğretmen ve öğrenci sağlığı

Trabzon'da yüksek gerilimli okul!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, bu yıl Yıldızlı Beldesi TOKİ Konutları’nın üstünde yapılan yeni binaya taşınacak olması ve bu binanın hemen üstünden de yüksek gerilim hattının geçiyor olması, ‘öğretmen ve öğrenci sağlığını tehdit ediyor’ gerekçesiyle Okul Aile Birliği ve velilerce tepkiyle karşılandı.

‘Kabus gibi eğitim olur’ diyen Okul Aile Birliği Başkanı Nurten Çolakoğlu, okulun 2013-2014 eğitim öğretim yılında mevcut binasından taşınıp, eğitim öğretimin Yıldızlı Beldesi’nde yeni yapılan ve yüksek gerilim hatlarının arasında kalan binada süreceğini hatırlatarak; “Okulumuz Yenimahalle’deki binasından taşınıyor ve yerine Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu geliyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor.” diye konuştu.

Öğrenci velileri ise, çocukların yüksek gerilimin altında ders görmesini istemediklerini belirttiler. “Anadolu Öğretmen Lisesi’ne verilmesi düşünülen yeni okul binasının hemen yanı başından yüksek gerilim hattı geçiyor. Çocukların sağlığını her an aşırı derecede bozabilecek bu durum, ilerleyen zamanlarda önüne geçilemeyecek birçok sağlık problemi ortaya çıkaracaktır” diyen öğrenci velilerinden Hilmi Avcı ise; “Buraya okul yapanlar ve Lisemizi buraya taşıyanlar, yüksek gerilim hattının altındaki binada okuyacak öğrencilerin ve onlara ders verecek öğretmenlerin, enerji hattından yayılan radyasyonla ileriki zamanlarda hangi hastalıklara maruz kalabileceğini biliyorlar mı? Okulun doğru dürüst ulaşım yolu bile yok.

TOKİ müteahhitinin, ‘işte size okul yaptım’ diyerek devlet büyüklerinin gözünü boyamak için yaptırdığı bu okul için insaniyet namına, ileride oluşabilecek sağlık felaketlerinin önüne geçilmesi adına yetkililerin üzerine düşen görevi yapmasını bekliyorum” diyerek dert yandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel