Trabzon'da YÖREX için toplantı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl ikincisi 28 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde EXPO Center'da gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları devam ediyor.YÖREX bölgesel tanıtım toplantılarının üçüncüsü Trabzon'da y

Trabzon'da YÖREX için toplantı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl ikincisi 28 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde EXPO Center'da gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları devam ediyor.

YÖREX bölgesel tanıtım toplantılarının üçüncüsü Trabzon'da yapıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Trabzon Ticaret Borsası, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt ve Rize'nin Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri katıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Yöresel Ürünler Fuarı'na hem bölge ürünlerini hem de Karadeniz'in kültürel değerlerini taşıyacaklarını söyledi. “Geçen yıl fuara Trabzon esnafıyla birlikte katıldıklarını belirten Hacısalihoğlu, “Fuara, bu yıl stand alanımızı genişleterek yine esnafımızla beraber katılacağız. YÖREX, kültürel değerlerimiz açısından tam bir tanıtım yeri. Dolayısıyla bu sene Karadeniz kültürünü de Antalya'ya taşımak istiyoruz” dedi.

“Fuardan beklentimiz, yöresel ürünlerimizin tanınması ve ürettiğimiz şeylere ticari anlamda yaygın erişim imkanı yaratabilmesidir” diyen Mustafa Suat Hacısalihoğlu, fuar sonrasında yöresel ürünleri tanıtacak çeşitli etkinlikler de yapmayı planladıklarını anlattı. Hacısalihoğlu, komşu ülkeler başta olmak üzere bazı ülkelerde bölgeye has ürünlerin satışını yapacak marketler oluşturmayı planladıklarını da söyledi. Toplantıda temsilci bulunduran bütün iller, yöresel ürünleri ve kültürel varlıklarıyla birlikte katılma kararı aldı. Erzurum, YÖREX'e kadayıf dolması, oltu taşı, civil peyniri, cağ kebabı ile katılacak. Rize fuara, çay, organik gıda ürünleri, likapa reçeli, Rize bezi, kivi, anzer balı ile katılma kararı alırken, Bayburt bal, sarı yontma taşı, kete, dargun ve ihram ile YÖREX'e katılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel