Trabzon'da yine kaçak et yakalandı

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de kırmızı etin fiyatlarındaki artış nedeni ile kasaplar soluğu Gürcistan’da alıyor. Bu ülkeden yasa dışı yollar ile Türkiye’ye sokulan kaçak etler yurtta alıcı arıyor. Trabzon Emniyet’ine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suç

Trabzon'da yine kaçak et yakalandı

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de kırmızı etin fiyatlarındaki artış nedeni ile kasaplar soluğu Gürcistan’da alıyor. Bu ülkeden yasa dışı yollar ile Türkiye’ye sokulan kaçak etler yurtta alıcı arıyor. Trabzon Emniyet’ine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi (KOM) 08 plakalı ticari taksiyi durdurarak araçta arama yaptı. Aracın bagaj kısmı ve arka koltuğunda siyah çöp poşetleri içerisinde 400 KG kırmızı et buldu.

Aynı ticari taksi içerisinden yolculuk yapmakta olan Gürcistan uyruklu W.L, gözaltına alınarak emniyete getirildi. W.L’nin, Sarp sınır kapısından etleri geçirdikten sonra ticari taksiyi tutarak Trabzon’a geldiği tespit edildi. Gürcü Şahsın etleri Akçaabat ilçesinde bulunan iki farklı kasaba getirdiği öğrenildi. KOM, ekipleri Pazartesi günü yapmış olduğu uygulamada da 500 KG kaçak et yakalamıştı.

Yakalanan kaçak etler, Trabzon Büyükşehir Belediyesine imha edilmek üzere teslim edildi. Uzmanlar, etlerin Gürcistan’da nasıl şartlarda kesildiği hakkında bilgi olmadığından tüketilmesinde sağlık sorunlarının yaşana bileceğine dikkat çekti. Trabzon’a getirilen etlerin sağlıksız bir şekilde taşındığı da dikkatlerden kaçamadı. Öte yandan Doğu Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğünün Sarp Sınır kapısındaki gevşek uygulaması her geçen gün farklı ürünlerin yurda kaçak yollar ile girmesine neden oluyor. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

20150604231107.jpg

20150604231107-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler