Trabzon’da yepyeni bir tat!

Trabzon’da lezzetin adresi olan Kebapçım yine yeni bir lezzeti  Trabzonlu’yla buluşturdu. Farklı ve leziz menüleriyle dikkat çeken Kebapçım bu kez kahvaltı menüsüne bir yenisini ekleyerek fark yarattı. Van Kahvaltısı Menüsü ile Trabzon yeni bir lezzete ka

Trabzon’da yepyeni bir tat!

Trabzon’da lezzetin adresi olan Kebapçım yine yeni bir lezzeti  Trabzonlu’yla buluşturdu. Farklı ve leziz menüleriyle dikkat çeken Kebapçım bu kez kahvaltı menüsüne bir yenisini ekleyerek fark yarattı. Van Kahvaltısı Menüsü ile Trabzon yeni bir lezzete kavuştu. Oldukça geniş olan menüde ise adeta yok yok. İşte o menü;

Van Kahvaltısı Menüsü

Bal ve Kaymak, Süt,Tereyağ, Murtuğa,Yumurta,Özel Van Pidesi,Açık Ekmek,Lavaş, Cacık(Van yöresinde cacık süzme yoğurtla yapılır ve içinde biber yeşil soğan gibi farklı tatlar vardır.Ekmeğe sürülecek kıvamdadır.Tereyağla servis edilir.Çok lezzetlidir.) Tahin Pekmez,Sucuklu yumurta,Karakovan balı,Kavurmalı yumurta(kesinlikle yenilmeli).

Otlu Peynir:İlkbahar’da Van’da kadınlar rengarenk kıyafetleriyle dağlara çıkar ve Otlu

peynirde kullanılacak taze otları toplarlar.Otların hepsi dağda doğal ortamda yetişir.Hiç bir otun tarımsal olarak üretilmemektedir.İhtiyaçta yoktur üretmeye çünkü Van dağları biraz Kar ve yağmur aldımı bereketini Ot olarak sunar.Lezzetli dağ kekikleriyle beslenen yayla hayavanlarının sütünden yapılan peynire katılan otlar doyumsuz bir lezzet olarak sunulur.

Otlu Van peynirinin bir çok farklı çeşidi vardır.Toprak altına gömülerek kışlık erzak olarak hazırlanan küp(gömme peynir) peyniri.(Biraz daha tuzludur fakat inanılmaz lezzetlidir.)Taze Otlu Peynir.Mendili otlu peynir.Sirikli otlu peynir.En ünlüsü görentaş köyünün otlu peynirleridir.

Van Kahvaltısını diğer meşhur ürünü ise Van’a özgü Petek balıdır.Yine dağların bereketini alan arılar tarafından işlenen hakiki Karakovan balının tadına doyum olmaz.

Van balcılık konusanda birçok ile göre çok gelişmiştir.Son yıllarda İran’dan gelen kalitesiz bal nedeniyle Satın alırken iyi yerleri tercih etmek gerekir.

Pazar Günü Kahvaltı yapmak isterseniz Van Kahvaltısı çok iyi bir seçim olabilir.

Van kahvaltısı da yakın zamanda meşhur olmuş kahvaltılardan biri. Sebebi Van'da doğal olarak yetişen ve pek lezzetli olan kahvaltılık pekçok ürünün (bal, peynir, kaymak, tereyağı vb.) bulunması ve bazı kişilerin bu ürünleri Van kahvaltısı olarak sunmayı düşünmeleri.

Bu bir ilandır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel