Trabzon'da yaylalarda Türkiye şampiyonası

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Trabzon'da enduro ve su jeti yarışmaları gerçekleştirilecek.Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, özellikle su jeti Türkiye şampiyonasını Karadeniz başta olmak üzere birçok ilde yapmayı planladıklarını ifade etti.B

Trabzon'da yaylalarda Türkiye şampiyonası

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Trabzon'da enduro ve su jeti yarışmaları gerçekleştirilecek.

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, özellikle su jeti Türkiye şampiyonasını Karadeniz başta olmak üzere birçok ilde yapmayı planladıklarını ifade etti.

Bu yıl özellikle ATV branşını ayrı bir Türkiye şampiyonası formatına getirerek yeni bir branş, yeni bir dal olarak yarış severlerin hizmetine sunacaklarını belirten Uçar, su jeti branşında Trabzon'da çok heyecan verici bir etap oluşturacaklarını vurguladı.

Trabzon'un yaylalarında Enduro Türkiye Şampiyonası gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Uçar, "Trabzon'da bu branşla ilgilenen ve enduro branşında faaliyet ve gayret gösteren sporcularımızın olduğunu biliyorum. Yereldeki sporcularımızın da katılımıyla yaylalarımızda bir Türkiye şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Doğu Karadeniz'in ve Trabzon'un yaylaları bu spor için oldukça uygun" dedi.

Özellikle su jetiyle ilgili Karadeniz'de etkinlik yapmak istedikleri özel şehirler olduğu söyleyen Uçar, şunları kaydetti:

"Trabzon'da suyla ilgili branş yarışları gerçekleştireceğiz. Trabzon, Rize ve Karadeniz'de etkinlik yapma imkanı bulacağız. Doğuda ise baraj olan yerlerde etkinlikleri yaparak Motosiklet Federasyonu olarak hizmet götürmüş olacağız. Tüm bu organizasyonlarda amacımız, gençlerin motor sporlarına olan ilgisini canlandırmak. Böylelikle gençler için yeni fırsatlar oluşacak."

Uçar, Doğu Karadeniz'in son yıllarda turizm açısından bir cazibe merkezi olmaya başladığını da belirterek, bölgede yapılacak spor organizasyonlarının, bölgenin tanıtımına da çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Motor sporlarının tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü kaydeden Uçar, Trabzon'da düzenlemeyi planladıkları yarışmalar ile ulusal ve uluslararası alanda sporcuların buraya geleceğini ifade etti.

Türkiye genelinde federasyonları bağlı 7 bin 567 lisanlı sporcu olduğunu belirten Uçar, faal olarak 158 kadın, bin 192 erkek sporcunun motosiklet sporuyla ilgilendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler