Trabzon'da yatırımcıya destek sürüyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü Trabzonlu yatırımcılara destek olmayı sürdürüyor.TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12. Çağrı döneminde Kırsal Turizm başlığından yüzde 50 hibe destekli proje sunan 4 adet başv

Trabzon'da yatırımcıya destek sürüyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü Trabzonlu yatırımcılara destek olmayı sürdürüyor.

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12. Çağrı döneminde Kırsal Turizm başlığından yüzde 50 hibe destekli proje sunan 4 adet başvuru sahibi ile 1 milyon 733 bin TL tutarında, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri altında desteklenen Arıcılık başlığından yine yüzde 50 hibe destekli proje sunan 2 adet başvuru sahibi ile 38 bin 750 TL tutarında sözleşme imzaladı.

Toplamda 6 proje sahibine toplam 1 milyon 771 bin 750 TL tutarında destek verdiklerini ifade eden TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, bu projeler tamamlandığında 885 bin TL hibe ödemesi gerçekleştireceklerini ifade etti. İl Koordinatörlüğü olarak her başvuru çağrı döneminde destekledikleri yatırımlarla Trabzon ekonomisine önemli bir katma değer sağladıklarını kaydeden Aydoğdu, bugüne kadar tamamladıkları 31 adet projede 7 milyon 294 bin TL hibe ödemesini faydalanıcıların hesabına aktarıldığını, tamamlanan bu tesislerde 310 kişiye istihdam sağlandığına dikkat çekti.

Aydoğdu, hedeflerinin yıl sonuna kadar tamamlanacak tesislerle birlikte hem dağıtılan hibe miktarını hem de istihdam edilen kişi sayısını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler