Trabzon'da yaşlı teyze bulundu

Trabzon'da, çay topladıktan sonra evine dönerken 5 gün önce kaybolan 78 yaşındaki Fatma Karaca, evini bulmak için bir ormanda yürürken bitkin halde bulundu.Alınan bilgiye göre, Dernekpazarı ilçesindeki Taşçılar Köyü'nde, 4 Ekim Salı günü ailesi ile çay to

Trabzon'da yaşlı teyze bulundu

Trabzon'da, çay topladıktan sonra evine dönerken 5 gün önce kaybolan 78 yaşındaki Fatma Karaca, evini bulmak için bir ormanda yürürken bitkin halde bulundu.
Alınan bilgiye göre, Dernekpazarı ilçesindeki Taşçılar Köyü'nde, 4 Ekim Salı günü ailesi ile çay toplamak için bahçesine giden Fatma Karaca (78), bir süre sonra kendisi ile çay toplayan aile üyelerini evine gönderip kendisinin ise daha sonra geleceğini söyledi.
Aile üyelerinin yanından ayrılmasının ardından evine dönmek için yola çıkan Karaca, yolu şaşırıp kayboldu.

Bu süreçte yürüyerek evini bulmaya çalışan ve dağların eteklerindeki mezerelere çıkan Karaca'nın eve dönmemesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. 
Jandarma, AKUT ve özel eğitimli arama detektörü köpekleri ile Erzurum'dan gelen ekiplerin de aralarında yer aldığı sivil savunma görevlileri ile köylülerce oluşturulan ekiplerce aranan Karaca, 5 gün boyunca bulunamadı.
Hayatından endişe edilmesine rağmen aranmasına devam edine Karaca, gece saatlerinde Süleyman Altuncu ve Muzaffer Çakmakçı'dan oluşan arama ekibince, Taşçılar Köyü Yığımlı Mahallesi Kırma mevkisindeki orman yolunda bitkin halde yürürken bulundu.
Of Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Karaca'nın genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Fatma Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, bulunduğuna sevindiğini anlatarak, ''Eve dönerken yolu şaşırdım. Mezereleri ve her tarafı dolaştım ama yolu bulamadım. Buna da şükür'' dedi. 
Kaybolan Karaca'nın oğlu Mahmut Karaca ise ''Gözümüze uyku girmedi. Tam ümidimizi kesmek üzereyken Allah onu bize bağışladı'' şeklinde konuştu.
Taşçılar Köyü Muhtarı Mehmet Sandıkçı da Fatma Karaca'yı bulmak için ayrı ayrı ekipler kurduklarını anlatarak, ''Fatma Karaca'yı bulmak için yayla, mezere ve tüm ormanları taradık. Arama ekiplerimizden Süleyman Altuncu ve Muzaffer Çakmakçı kendisini ayakta ve yürümeye çalışırken bitkin bir halde buldu. Karaca'yı hiç vakit kaybetmeden hastaneye kaldırdık'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel