Trabzon’da yaşayan aileler bu habere dikkat

Trabzon’da yaşanan yüksek binalardan düşme vakalarında bebek sayılacak yaşta iki çocuğun ölmesinin ardından açıklama.

Trabzon’da yaşayan aileler bu habere dikkat

Son dönemlerde Trabzon’da yaşanan yüksek binalardan düşme vakalarında bebek sayılacak yaşta iki çocuğun ölmesinin ardından açıklama yapan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp uzmanı İsmet Eraydın, “Ramazan’ın gelmesiyle acil hasta sayısında önemli bir düşüş olmasına rağmen, travma vakalarında ve düşmelerde arış göründüğü gözlemlenmekte. Özellikle hızlı ve dikkatsiz araç kullanımının neden olduğu kazaların yanı sıra, yaz tatili nedeniyle çocuklar da düşmelere bağlı kazalar meydana gelmektedir.”ifade etti

Bir hafta içinde balkondan düşmeye bağlı olarak iki çocuk ölümü yaşandığını söylen Eraydın,”Bisiklet kazalarının da artış gösterdiği bu aylarda maalesef en çok zarar gören kesim çocuklar olmaktadır. Oynayabilecekleri uygun park alanları olmadığından,araba yollarında oynamaya mahkum edilen çocuklar en çok zarar gören grup olmaktadır. Hastaneler aslında işin en zahmetli,en masraflı tarafıdır.Medeni ülkelerin ve belediyelerin yapması gereken insanları bu duruma düşürmeden ihtiyaçlarını giderebilmektir.

En çok üzüldüğüm nokta şu ki, binalar üst üste yapılıyor, müteahitler zengin oluyor ama yapılan binalarda çocuklar unutuluyor.”dedi.

Çocuklara yeteri kadar güvenli oyun parkı yapılmadığını iafede eden Eraydın,”Yeni yapılan semtlere gidin, ve lüks diye satılan sitelere bakın. Göreceğiniz ,en iyi sitede ,beton üzerine yapılmış iki tane plastik salıncak. Çocuklar kaza geçirdikten sonra onları tedavi etmek zor.Asıl yapılması gereken onların yaşayacağı güvenli ortamları sağlamaktır.Şehrimiz maalesef bu açıdan en riskli şehirlerin başında geliyor. Anne – babalara da büyük görev düşüyor .Özellikle apartmanlarda yaşayan ailelerin camlara ve balkonun kapalılığına çok dikkat etmesi gerekiyor.”şeklinde konuştu

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel