Trabzon'da yargılanacak

Rize Adliyesi’nde yapılan zabıt katipliği sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiaları sebebiyle haklarında ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan eski Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet

Trabzon'da yargılanacak

Rize Adliyesi’nde yapılan zabıt katipliği sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiaları sebebiyle haklarında ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan eski Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, koruması ile birim müdürü hakkındaki dosya Özkorul’un birinci sınıf savcı olması nedeniyle mahkeme tarafından Yargıtay’a gönderdi.

Rize Adliyesi’nde 11 Şubat 2011 tarihinde yapılan zabıt katipliği sınavında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla, bir süre önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle Konya Cumhuriyet Savcılığı’na atanan eski Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, koruması G.G. ve Rize Adliyesi’nde görevli birim müdürü H.E. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddialara ilişkin dosyayı inceledi. İnceleme neticesinde Özkorul hakkında TCK 204/2 maddesinde düzenlenen ‘Evrakta sahtecilik’ ve TCK 257/1 maddesi gereğince ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından toplam 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasını kararlaştıran mahkeme, diğer 2 sanığın da TCK’nın 37. maddesi uyarınca bu suçlara iştirak etmekten yargılanmasına karar verdi. Mahkeme daha sonra Özkorul’un birinci sınıf savcı olması yüzünden yargılamasının Yargıtay’da yapılması gerektiği için bu kişilerin dosyasını Yargıtay’a gönderdi. Mahkemenin kararının ardından Özkorul, koruma G.G. ve birim müdürü H.E. Yargıtay’da yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler