Trabzon'da yargı ve güvenlik krizi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Adliyesi ile Trabzon Polisi arasındaki derin çatlak her geçen gün farklı bir boyut alıyor. Son dönemlerde yargı ve güvenlik arasında yaşanan anlaşmazlıkların en belirgini Trabzon’da yaşanıyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ge

Trabzon'da yargı ve güvenlik krizi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Adliyesi ile Trabzon Polisi arasındaki derin çatlak her geçen gün farklı bir boyut alıyor. Son dönemlerde yargı ve güvenlik arasında yaşanan anlaşmazlıkların en belirgini Trabzon’da yaşanıyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar sonrasında ispat ve delilli operasyonlarda gözaltına alınan şebeke üyeleri Trabzon Adliyesinde serbest kalıyor.

“CHANCE” SERBEST OLDU

Son olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri; 3 aydır sürdürmüş oldukları çalışma sonrasında oto hırsızlık şebekesini çökerterek Akçaabat Adliyesine sevk etti. Emniyet güçleri “CHANCE” çetesi olarak bilinen şebekeyi çökerttikten sonra tüm delilleri ile birlikte 7 kişiyi Adliyeye sevk etti. Adli mercilerin 7 kişiyi de bir anda serbest bırakması ise şaşkınlık yarattı.

ŞÜPHELİYE MOTORU TESLİM ETTİ

Yine aynı adli mercilerin bir ay önce bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı. Kriminal incelemede “CHANCE” olduğu tespit edilen motosiklet aynı adliye tarafından olayın failine teslim edilmesi şaşkınlık yarattı. Edinilen bilgiye göre; Akçaabat’a yol kontrolleri sırasında ele geçirilen motosikletin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Emniyet güçlerinin yapmış olduğu çalışmada motosikletin “CHANCE” olduğu tespit edildi.

ADLİ MERCİLERE GÜVEN AZALIYOR

Polis ekipleri tarafından teslim alınan aracın, uzmanların tüm raporlarına rağmen şüpheli şahsa teslim edilmesi şaşkınlık yarattı. Geçen yıldan bu yana Trabzon Polisinin adli merciler ile sürekli olarak anlaşmazlık yaşadığı biliniyordu. Beşikdüzü Adliyesinde görevli bir yetkilinin de içi eroin dolu aracı arama kararı vermediği ve polisler tüm güçlüklere rağmen aracı durdurarak ele geçirdiği biliniyor. Adli mercilerin bu hamlesi bölgeyi tehlikeye atmaya devam ediyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler