Trabzon'da yanlış tedavi iddiası

Trabzon’da ishal şüphesiyle hastaneye yatırılan 8 yaşındaki Muhammet Ali Şahinkaya'nın yanlış tedavi sonucu yatalak hale geldiğini iddia eden ailesi doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 6 ay önce ishal şikayeti ile Karadeniz Teknik Üniver

Trabzon'da yanlış tedavi iddiası

Trabzon’da ishal şüphesiyle hastaneye yatırılan 8 yaşındaki Muhammet Ali Şahinkaya'nın yanlış tedavi sonucu yatalak hale geldiğini iddia eden ailesi doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Yaklaşık 6 ay önce ishal şikayeti ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kontrol amaçlı getirdikleri Muhammet Ali Şahinkaya’ya doktorların “Gullian Barre” teşhisi koyup 10 gün sonra taburcu olacaklarını bildirmelerinden rağmen, yanlış teşhis ve tedavi sonrasında iyileşmeyip yatalak hale geldiğini iddia eden anne Günay Şahinkaya ve baba Ferhat Şahinkaya savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hastane doktorlarının 10 gün sonra iyileşecek dedikleri Muhammet Ali Şahinkaya’nın 18 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını, beyninde kalp durması nedeniyle ödem oluşan oğlunun yatalak hale geldiğini ifade eden anne Günay Şahinkaya “Yürüyerek getirdik şimdi sakat halde” dedi.

Günay “Teşhis sonrasında oğlum 18 gün boyunca yoğun bakımda yattı. Sonra hiçbir şey yokken kalbinin durduğunu öğrendik. Buna bağlı olarak da beyninde oksijensizliğe bağlı hasar oluştu.

Sonra oğlumu anestezi yoğun bakımına aldılar. Burada kaldığı sürede doktorlardan beklediğimiz ilgiyi göremedik. Biz de son çare olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dilekçe verdikten sonra oğlumuzla ilgilenmeye başladılar.

Benim oğlumun bu hale gelmesinde ihmal olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Eğer ki ihmal varsa suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler