Trabzon'da yamaç paraşütüne ilgi artıyor

 Trabzon Havacılık Kulübü eğitmeni Şener Bayraktar: ''İlimizde 3 kulüpte 80 kişi yamaç paraşütüyle ilgileniyor'' Derviş Altuntaş;Trabzon Havacılık Kulübü eğitmeni Şener Bayraktar, Trabzon'da 3 kulüpte 80 kişinin yamaç paraşütüyle ilgilendiğini söyledi.  

Trabzon'da yamaç paraşütüne ilgi artıyor

 

Trabzon Havacılık Kulübü eğitmeni Şener Bayraktar: ''İlimizde 3 kulüpte 80 kişi yamaç paraşütüyle ilgileniyor''
 
Derviş Altuntaş;Trabzon Havacılık Kulübü eğitmeni Şener Bayraktar, Trabzon'da 3 kulüpte 80 kişinin yamaç paraşütüyle ilgilendiğini söyledi. 
     
Bayraktar,yaptığı açıklamada, Trabzon Havacılık Kulübü'nü 2007 yılında birkaç kişinin bir araya gelmesiyle kurduklarını belirtti. 
     
Kentte yamaç paraşütüne ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Bayraktar, ''Bugün ilimizde Hava Sporları Federasyonu'na bağlı 3 kulüpte 80 kişi yamaç paraşütüyle ilgileniyor. Bunun yanı sıra yüzlerce kişiye de uçmanın keyfini yaşattık'' dedi. 
     
Türk Hava Kurumu (THK) önderliğinde sertifikalı eğitimler düzenlediklerini kaydeden Bayraktar, ''Uçmayı seven kişilere THK'ya bağlı eğitimcilerimiz tarafından 25 saatlik kurslar verilmekte ve kurs sonunda başarılı olanlar paraşüt sertifikasına sahip olmaktadır. Eğitimlerimiz Akyazı Beldesi ve Haçka Yaylası'nda yapılıyor. Uçmayı ve sporu seven, gökyüzünde heyecan duymak isteyen 15-55 yaş grubundaki herkesi kurslara bekliyoruz'' diye konuştu. 
     
Bayraktar, gezinti uçuşları da yaptıklarını belirterek, ''Yamaç paraşütünün bir çeşidi olan ve düz alandan da kalkabilen 3 tekerlekli, motorlu yamaç paraşütü ile gezinti uçuşları yapıyoruz. Bu uçuşlarda gezintiye çıkan kişi, herhangi bir uçuş bilgisine gerek kalmadan havada uçmanın tadını çıkarabiliyor. Bu kapsamda yabancı turistler için havadan şehir turları düzenliyoruz'' dedi. 
     
Yamaç paraşütü ile turizme katkı sağladıklarını ifade eden Bayraktar, bu sayede birçok şehir ve turistik mekanın havadan fotoğraflandığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel