Trabzon'da yağmur altında Nevruz!

Baharın gelişini simgeleyen ve Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında da çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz için KTÜ Rektörlük binası önünde geleneksel nevruz ateşi yakıldı. Yağmur altındaki kutlamalara KTÜ Rektörü Prof. Dr. İb

Trabzon'da yağmur altında Nevruz!

Baharın gelişini simgeleyen ve Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında da çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz için KTÜ Rektörlük binası önünde geleneksel nevruz ateşi yakıldı. Yağmur altındaki kutlamalara KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan kutlamalar, nevruz ateşinin üzerinde atlanması, örs üzerinde demir dövülmesi, yumurta tokuşturulması ve oynanan horonla son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler