Trabzon'da vurulan sanık öldü

Trabzon'da 24 yıl önce babasını silahla vurarak öldüren kişiyi 19 yıl önce öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanırken cezaevinden tahliye edilen ve dün ensesinden vurularak ağır yaralanan Hakkı Cemal Aksoy, tedavi gördüğü h

Trabzon'da vurulan sanık öldü

Trabzon'da 24 yıl önce babasını silahla vurarak öldüren kişiyi 19 yıl önce öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanırken cezaevinden tahliye edilen ve dün ensesinden vurularak ağır yaralanan Hakkı Cemal Aksoy, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Dün İnönü Mahallesi'nde oturduğu evden çıktıktan sonra arkasından yaklaşan kişi tarafından silahla ensesinden vurularak yaralanan ve kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Hakkı Cemal Aksoy (46), bugün hayatını kaybetti.

Aksoy'un cesedi hastanenin morguna kaldırıldı.

''Kan davası'' yüzünden vurulmuş olabileceği belirtilen Aksoy'un öldürülmesine ilişkin şüpheliler M.Z. ile H.Z'nin güvenlik kuvvetlerince arandığı öğrenildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Trabzon'da, 1987 yılında, Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy'u aralarında çıkan tartışmada öldürdüğü için mahkemece hapis cezasına çarptırılan akrabası Ali Turan Zembil, infaz yasasından yararlanarak cezaevinden tahliye edilmişti.

Babasının intikamını almak için Zembil'i 1992 yılında Vakfıkebir ilçesinde bir işyerinin önünde tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Hakkı Cemal Aksoy, ABD'ye kaçmıştı. 18 yıl aranan Aksoy, ABD'de tabancayla yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Sınır dışı edilen ve Türkiye'ye giriş yaptığı İstanbul'daki Atatürk Havalimanında gözaltına alınarak Trabzon'a gönderilen Aksoy tutuklanmıştı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ''Zembil'i kasten öldürdüğü'' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan Aksoy, bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Aksoy, dün evinden çıkıp sokakta yaklaşık 10 metre yürüdükten sonra arkasından yaklaşan kişi tarafından silahla ensesinden vurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel