Trabzon'da uygumalı eğitim

       Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, kentte görev yapan tarım danışmanlarının çiftçilere daha faydalı olabilmeleri için hizmetiçi eğitimin önemli olduğunu belirtti.      Tarım danışmanlarına yönelik uygulamalı eğitim çalışmalarını

Trabzon'da uygumalı eğitim

 

 

     Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, kentte görev yapan tarım danışmanlarının çiftçilere daha faydalı olabilmeleri için hizmetiçi eğitimin önemli olduğunu belirtti. 

     Tarım danışmanlarına yönelik uygulamalı eğitim çalışmalarının mevsim özelliklerine göre süreceğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti: 

     ''Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında ilimizde görev yapan 97 tarım danışmanı için farklı zamanlarda hizmetiçi eğitim verilmektedir. Bu bağlamda Vakfıkebir ilçemizdeki bir çiftçimizin kivi bahçesinde uygulamalı olarak yaz budaması ve meyve seyreltilmesi eğitimi yapıldı. Araklı, Of, Sürmene ilçeleri ile merkez olmak üzere tarım danışmanları 4 gruba ayrılarak uygulamalı eğitime tabi tutulmuşlardır.'' 

     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel