Trabzon'da üst geçit muamması

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan bir hastanenin karşısına yapılması planlanan üstgeçit için temel atılırken daha sonra kapatılması vatandaşları üzdü. Zaman zaman yaya kazalarının yaşandığı yere karayolları tarafından yapılmas

Trabzon'da üst geçit muamması

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan bir hastanenin karşısına yapılması planlanan üstgeçit için temel atılırken daha sonra kapatılması vatandaşları üzdü. Zaman zaman yaya kazalarının yaşandığı yere karayolları tarafından yapılması planlanan ve 10 gün önce temeli atılan üst geçidin ayaklarının bulunduğu yerin toprakla kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yolun karşısından hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar hızla seyreden araçlar yüzünden tehlike yaşadıklarını belirtti. Hastane yetkilileri de Karayolları'na başvurarak buraya üst geçidin yapılması talebinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili talebi değerlendiren Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün hastaneye gönderdiği yazıda şöyle denildi: "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının Akçaabat Trabzon Devlet karayolunu hemzemin olarak geçişlerde trafik kazası olması ve can güvenliklerinin tehlikeye girmesi nedeniyle bahsi geçen yere yaya üst geçidi yapılması hakkında yazınız incelenmiş ve söz konusu kesimde yaya üst geçidi için proje çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki günlerde yaya üst geçidi yapılması planlanmaktadır."

Gönderilen yazının ardından yaklaşık 10 gün önce üst geçit ayakları için açılan kuyuların kapatıldığı gözlenirken, üst geçit yapılıp yapılmayacağı konusunun henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Öte yandan söz konusu yolun zaman zaman karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşları tedirgin ettiği görüldü. Vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı yere acilen üst geçit yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel