Trabzon'da umut yıldızı projesi

Vali Dr. Recep Kızılcık kursu ziyaret edip çocukları tebrik etti.  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ülkemizde suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukların suç

Trabzon'da umut yıldızı projesi

Vali Dr. Recep Kızılcık kursu ziyaret edip çocukları tebrik etti.

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ülkemizde suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanmasını ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasını amaçlayan “Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi” işbirliği protokolü İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı arasında imzalanarak hayata geçirildiğini belirtti.

 

Protokol kapsamında ilimizde gönüllü 2 si kız 19 gencimiz halen halk eğitim merkezi müdürlüğümüz bünyesinde bulunan atölyelerde gümüş takı işletmeciliği kursu almaktadır. 47 iş günü olarak belirlenen kurs sonunda bu gençlerimize sertifika verilecektir. Proje dâhilinde İş Kur Trabzon İl Müdürlüğü tarafından çocuklara kurs süresince 15 tl gündelik ödenmektedir.

 

Kursu ziyaretinde çocukların çalışmalarını ve yaptıkları ürünleri inceleyen Vali Kızılcık çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu çocuklarımızı bu tür projeler sayesinde meslek sahibi olmalarını ve hayatta daha mutlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamış olacağız” dedi.

 

Vali Kızılcık, gençlere kurs sonundaki sertifika törenlerine de katılma sözü verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel