Trabzon’da Tutuklu vekil eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı ceza evinde tutuklu bulunan CHP milletvekillerine destek vermek için Trabzon Meydan parkında eylem yaptı.Eylem sözcüsü olarak açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya “Seçimler demokrasinin en ö

Trabzon’da Tutuklu vekil eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı ceza evinde tutuklu bulunan CHP milletvekillerine destek vermek için Trabzon Meydan parkında eylem yaptı.

Eylem sözcüsü olarak açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya “Seçimler demokrasinin en önemli unsurudur. Bugün dünyanın her ülkesinde seçim vardır, ama her ülkede demokrasi yoktur!Bir seçimin gerçekte demokratik olabilmesi için halkın iradesinin eksiksiz parlamentoya yansıması gerekir. Tutuklu Vekiller konusu, artık salt bir hukuk konusu olmaktan çıkmıştır” dedi.

Bu durum, medya için de haber alma verme sorunu değil, toplumsal vicdanı yansıtma sorununa dönüştüğünü söyleyen Kaya, “Tutukluluk, bir ceza halini almıştır ve bu cezayı sadece tutuktular değil, yakınları da yaşamaktadır.Türkiye'de ve Silivri'de hukuk siyasallaşmış, hukuk bitmiştir.Balbay ve HaberaL meclise gelip yeminlerini edemedikçe, seçilen vekiller çalışmaya başlamadıkça milli iradenin gerçekleştiğine inanmayacağız.Asıl olan millettir, milletin iradesidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”şeklinde konuştu.

 Balbay ve Haberal cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, özgürlükçüdür ve ulusalcı olduğu belirten Kaya,”Onlar zindanlarda hepimiz için bedel öderken, biz rahat içinde olamayız'. Onlar meclise girmeden gözümüze uyku girmemeli!Ülkemizin ve Vekillerimizin sahipsiz olmadığının kavgasını vermeliyiz.”dedi.

Okunan bildirinin ardından imza toplamaya başlayan CHP’li partililer özgürlüğe güvercin uçurdular

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel