Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları yapıldı

Akçaabat Fatih Stadı'ndaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni’ne Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Kızılcık'ın konuşmasının a

Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları yapıldı
Akçaabat Fatih Stadı'ndaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni’ne Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Kızılcık'ın konuşmasının ardından söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, organizasyonun dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesi olduğunu ifade ederek, “Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir” dedi.
 
Bakan Bayraktar, organizasyonun dünya barışının sağlanmasında büyük katkısı olduğunu kaydederek, “Sizler Türkiye sevdalılarısınız, sizler vatan sevdalılarısınız. O bakımdan sizleri tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir. Bugün 140 ülkede kendini gösteren, bu ülkelerde Türkçe’yi öğreten bu gönül erlerine, bu gönül insanlarımıza, hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu. 
 
Trabzon'un eğitim ve kültür şehri olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, “İnşallah burada iki tane vakıf üniversitemiz kurulacak, iki tane de devlet üniversitesi olacak. Trabzon bir eğitim şehri, bir kültür şehri, bir merkez, bir ihracat şehri olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hep beraber kardeşlik ve barış içerisinde inşallah Trabzonspor’umuzu da Türkiye’de şampiyon yapma yolunda birlik içerisinde, kardeşçe o da bize yeni bir güç getirecek. Bu duygularla hepinizi en içten sevgilerimle kucaklıyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar’a katılımlarından ötürü bir plaket verildi. Olimpiyatların Trabzon ayağına 25 farklı ülkeden 70 öğrenci katıldı. Programa katılan öğrenciler birbirinden güzel eserleri seslendirirken, özellikle Demokratik Kongo ekibinin Giresun yöresine özgü horon gösterisi büyük alkış aldı.
 
20130602aw000487_01.jpg
 
20130602aw000487_02.jpg
 
20130602aw000487_05.jpg
 
20130602aw000487_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel