Trabzon'da turizm geliri artıyor

Trabzon'a geçtiğimiz kurban bayramı sonu itibariyle yerli ve yabancı olmak üzere toplam 476 bin turist ziyaret ederken, ören yerlerini ziyaret edenler 1 milyon 400 bin TL gelir bıraktı.2009 yılında Trabzon'a 38 bin 800 yabancı turist gelirken, bu yılın il

Trabzon'da turizm geliri artıyor

Trabzon'a geçtiğimiz kurban bayramı sonu itibariyle yerli ve yabancı olmak üzere toplam 476 bin turist ziyaret ederken, ören yerlerini ziyaret edenler 1 milyon 400 bin TL gelir bıraktı.

2009 yılında Trabzon'a 38 bin 800 yabancı turist gelirken, bu yılın ilk 10 ayında bu rakam 52 bin 500 olarak gerçekleşti. Yine 2009 yılının aynı döneminde toplam turist sayısı 325 bin kişi olarak gerçekleşirken, ören yerlerini ziyaret edenler giriş bedeli olarak 1 milyon 16 bin TL gelir bıraktı.

Trabzon’a bu yıl gelen turist gemisi sayısında da geçtiğimiz yıllara göre artış yaşandı. Bu yılın ilk 10 ayında Trabzon Limanı'na 18 turist gemisi gelirken, bu gemilerle Trabzon'a yaklaşık 10 bin turist geldi. Gelen turistler Ayasofya Müzesi, Sümela ve Atatürk Köşkü başta olmak üzere bir çok tarihi ve turistik yerleri gezerken, gemilerle gelen turistlerde ABD, İngiliz ve Alman turistlerin çoğunlukta olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon'un turizm bakımında bir marka şehir olma yolunda olduğuna dikkat çekerek "Trabzon'u her platformda her ortamda ve her etkinlikte tanıtmak amacıyla mutlaka çalışmalarda bulunuyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara gitmeye çalışıyoruz. Gidemediklerimize ise mutlaka Trabzon'u tanıtıcı broşürleri gönderiyoruz. Böylelikle turizm sektöründe, turizm camiasında Trabzon adının bir marka olarak yer edinmesi konusunda ısrarlı çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Trabzon’un turizm konusunda Karadeniz'in olduğu gibi ülkemizin de en önemli kentlerinden biri haline geldiğini kaydeden Kansız “Trabzon kültür, doğa turizmin yanı sıra turizmin çeşitliliği anlamında farklı ve insanların yaşam biçimine, duygu ve düşüncelerine cevap verebilecek nitelikteki potonsiyele kavuşmuş bulunuyor. Bunun en önemli göstergesi ise müze ve ören yerlerimizi ziyaret eden ziyaretçi sayısında yaşanan artıştır. Şehrimize gelen ziyaretçiler sadece müze ve ören yerlerini ziyaret etmiyor, yaylalarımıza, deniz kenarlarını, Uzungöl gibi tabiat harikası yerleri de geziyor. Trabzon bu anlamda turizmde bir marka kent olma özelliğini tüm dünyaya, yerli ve yabancı turistlere kanıtlamıştır" diye konuştu.

Trabzon'da konaklama yapımıyla ilgili talebin artığına dikkat çeken Kansız, "Şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, arzu ettikleri konaklamayı bulmakla beraber daha farklı çeşitli konaklama tiplerini arzu etmektedirler. Şu an şehrimizde otel olarak turizmin işletme belgeli 3 bine aşkın yatağımız mevcut. Otel yapımıyla ilgili artan bir talep var. Bunlarda karşılandığı zaman turist sayısının daha da artacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler