Trabzon'da turizm 12 ay yapılacak

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da konaklama yerinin az olması nedeniyle sorunlarının yaşandığını belirterek, Trabzon’a 12 ay boyunca turist gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Trabzon’a Körfez ülkelerinden gelen misafir sayısında her

Trabzon'da turizm 12 ay yapılacak

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da konaklama yerinin az olması nedeniyle sorunlarının yaşandığını belirterek, Trabzon’a 12 ay boyunca turist gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Trabzon’a Körfez ülkelerinden gelen misafir sayısında her geçen gün artış olduğunu dile getiren Kızılcık, Trabzon’umuzda özellikle Körfez ülkelerinden gelen misafirlerimizin sayısının ve son dönemde taleplerinin çok üst noktaya taşınması hesabıyla maalesef bir konaklama yeri açığı ile karşı karşıyayız. İşte bu açığı karşılama yönünde yaklaşık 4 yıl önce bir stratejik yaklaşım çerçevesinde başlattığımız çalışmalar ile İl Özel İdaremizin mülkiyetinde olan bu arazimizin bu konsepti bu stratejiyi kendileriyle paylaşarak devletimizin, hükümetimizin çıkarmış olduğu yönetmelik çerçevesinde 49 yılına turizmin hizmetine özel sektörümüzün hizmetine sunularak bir açığı kapatma girişiminde bulunduk” dedi.

Trabzon’a 3 tane 5 yıldızlı otelin yapılacağını kaydeden Kızılcık, “Bu anlamda İl genel meclisimizin kararı ile Bakanlığımızın ve Sayın Başbakanımızın onayı ile burayı 5 yıldızlı hotel yapmak üzere 49 yıllığına tahsis ettik. Burada her şeyden önce yüksek öngörülerinden dolayı il genel meclisi başkanımız ve üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Zira 4 yıl önce bunu kendileriyle paylaştığımızda bu kararı verdiler ve bizlerin yolunu bu anlamda açmış oldular. Bunun akabinde yaklaşık 1 buçuk ay önce sayın bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın katılımlarıyla Erol Bey’in Hilton Otel’in temelini attık. Bunun da inşaatı hızla devam ediyor. Yine inşallah 700 metre ileride 3 ay içerisinde bir beş yıldızlı hotelin daha temelini sayın Bakanımızın teşrifleriyle açmış olacağız. İnşallah yine 4 ay içerisinde DTM’ye hem kongre hem de 5 yıldızlı otel olmak üzere bir temeli daha atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Dünya’da yaşanan gelişimleri iyi değerlendirdiklerini ifade eden Kızılcık, “Trabzon’da kalkınma, gelişme anlamında turizm odaklı kırsal kalkınma odaklı bir kalkınma hamlesinin adımlarıdır. Gelişimleridir diye değerlendiriyoruz. Bu açılımları bu teşviki sağladığı için başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür etmek istiyorum. Bir taraftan kamu arazilerinin özel sektörümüze yani asli sahiplerine vatandaşlarımıza 49 yıllığına tahsis edip milyonlarca dolarlık yatırımların yapılması, bir yandan da onların bu yatırımları belirli teşviklerden istifade ederek yapmalarına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Dünyanın 4 bir köşesinden artık sadece senenin 3 ayı değil inşallah 12 ayı yaz turizmi ile kış turizmi ve kongre turizmi ile kongre merkezi Trabzon anlayışı ile 12 ay turizmin yapıldığı hareketli daha da hareketli Trabzon’umuzun hep beraber gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel