Trabzon'da türban yasağı resmen kalktı!

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demoktarikleşme paketinde yer alan Başörtüsü yasağının kaldırılması Trabzon'da da uygulanmaya başlandı.BAŞÖRTÜ YASAĞI KALKTITrabzon’da da uygulama başlarken kamu kurumlarında çalışan bayanlar türban takarak işe başladı.Başba

Trabzon'da türban yasağı resmen kalktı!

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demoktarikleşme paketinde yer alan Başörtüsü yasağının kaldırılması Trabzon'da da uygulanmaya başlandı.

BAŞÖRTÜ YASAĞI KALKTI

Trabzon’da da uygulama başlarken kamu kurumlarında çalışan bayanlar türban takarak işe başladı.

Başbakan Erdoğan'ın 30 Eylül Pazartesi günü ‘demokratikleşme paketiyle kamuoyuna duyurduğu düzenlemeler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Buna göre, kamuda çalışanların kılık ve kıyafetlerini düzenleyen 1982 tarihli yönetmelikte değişikliğe gidildi. Kadınlara iş kıyafetleri kapsamında başörtüsü yasağı getiren cümle ilgili maddeden çıkarıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Aynı yönetmeliğin ‘Resmi kıyafet-üniforma giymek zorunda olanlar’ ibaresi de yeniden düzenledi ve içeriği ‘emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapanlar’ şeklinde değiştirildi.

Trabzon’da da uygulama bu gün resmin başladı. Kamu kurumlarında çalışan bayanlar arasında isteyen türban ile işe gidebildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler