Trabzon'da törenli av sezonu açılışı

Trabzon'da balık avı sezonu, Vali Abdil Celil Öz'ün katıldığı törenle açıldı.Trabzon Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce av sezonunun açılışı dolayısıyla Akçaabat ilçesindeki Akçakale Limanı'nda tören düzenlendi.Törende konuşan Vali Öz,

Trabzon'da törenli av sezonu açılışı

Trabzon'da balık avı sezonu, Vali Abdil Celil Öz'ün katıldığı törenle açıldı.

Trabzon Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce av sezonunun açılışı dolayısıyla Akçaabat ilçesindeki Akçakale Limanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Öz, balıkçılık sektörünün şehre önemli bir ekonomik girdi sağladığını belirterek, "Denizin bereketinden yararlanmamız için belirlenen kurallara uymamız gerekiyor. Bu konuda önemli çalışmalar ve düzenlemeler var. Av mesafesi, derinliği ve büyüklükle ilgili düzenlemelerin yanında mevsimsel olarak yapılan düzenlemeler, bindiğimiz dalı kesmememiz için" diye konuştu.

20140831aw180993_02.jpg

Doğu Karadeniz'in su ürünleri açısından potansiyeline dikkati çeken Öz, "Bin 100 civarında tekneyle 5 bin kişiye iş imkanı sağlayan bir sektörden dolaylı olarak 10 bin kişi ekmek yiyor. Bu sektör, bizim için bu bakımdan göz bebeğidir. Denizden çıkan bu ürünü iyi korumamız gerekiyor. Av sezonunun bol ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay ise yeni av sezonunun bereketli ve kazasız geçmesi temennisinde bulunarak, "Yaklaşık 110 kilometrelik kıyı şeridine sahip ilimizde 5 ila 50 metre arasında bin 91 balıkçı gemisi ve 4 bin 895 balıkçı tayfası faaliyet gösteriyor. Ülkemiz karasularında balıkçılık sektörüne önemli bir katkı sağlıyoruz ayrıca Müdürlüğümüzce ruhsatlandırılan 4 bin 21 amatör balıkçı, denizde ve iç sularda sportif amatör balıkçılık yapıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, yeni sezonun bereketli geçmesi için dua etti. Vali Öz ve beraberindekiler, duanın ardından tekneyle denize açıldı.

Törene, Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu ve balıkçılar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler