Trabzon’da toplu taşımacılık

2011 yılında başlatılan, kent içerisinde 50 ayrı noktada satışa sunulan TAKKART'tan şimdiye kadar indirimli ve tam olmak üzere toplam 60 bin vatandaş yararlandı.Akıllı kart kullanımı günlük 15 bine ulaştı. Böylece, Trabzon Belediyesi'nin ulaşım ile ilgili

Trabzon’da toplu taşımacılık

2011 yılında başlatılan, kent içerisinde 50 ayrı noktada satışa sunulan TAKKART'tan şimdiye kadar indirimli ve tam olmak üzere toplam 60 bin vatandaş yararlandı.

Akıllı kart kullanımı günlük 15 bine ulaştı. Böylece, Trabzon Belediyesi'nin ulaşım ile ilgili satış ve genel giderleri düşerken, diğer taraftan taşıma gelirlerinde artış sağlandı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 54 belediye otobüsünde geçerli olan TAKKART’ın, yakında halk otobüslerinde de kullanılmaya başlanacağını belirterek, vatandaşların talebi doğrultusunda, TAKKART’ların dolmuşlarda da geçerli olması için görüşmelerin başlayacağını söyledi.

TAKKART kullanımı arttıkça ulaşım sistemleri ile ilgili ellerinde değerli sayısal verilerin oluştuğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu veriler sayesinde, ulaşım sisteminin optimizasyonunu sağlamak, verimliliğini artırmak ve sıkışık saatlerdeki yığılmaları önlemek için gerekli tedbirleri alacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, toplu taşımacılık konusunda, Trabzon halkına, hak ettiği en iyi ve modern hizmeti sunma konusunda azimli ve kararlı çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Gümrükçüoğlu, modern ve akıllı durakların, toplu taşımanın modernizasyonu konusundaki çalışmaların bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler