Trabzon'da TKDK'dan TÜMSİAD'a seminer

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine İPARD programı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet A

Trabzon'da TKDK'dan TÜMSİAD'a seminer

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine İPARD programı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca’nın açılış konuşmasından sonra TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, kurum olarak yöre insanına verdikleri destekleri anlattı. Bozali “Turizm tesisimi kurmak istiyorsunuz, pastanemi açmak istiyorsunuz, Trabzon tereyağını üretmek mi istiyorsunuz, arıcılık mı yapmak istiyorsunuz, peynir mi üretmek istiyorsunuz, çay işleme tesisi mi kurmak istiyorsunuz, müzik aletleri imalatı mı yapmak istiyorsunuz, yöresel tarım ürünleri mi işlemek istiyorsunuz, restoran mı açmak istiyorsunuz, balık işleme tesisi mi kurmak istiyorsunuz, arı kovanı atölyesi kurmak istiyorsunuz, mısır unu üretmek mi istiyorsunuz,Trabzon ekmeği mi üretmek istiyorsunuz, kültür balıkçılığı çiftliği mi kurmak istiyorsunuz, fındık işleme tesisi mi kurmak istiyorsunuz,bal dolum tesisimi kurmak istiyorsunuz bize proje ile başvurun. Proje sizden, yüzde 50 hibe desteği+KDV muafiyeti bizden” dedi.

Bozali, bölge olarak su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi konularında destekleri olduğunu, önümüzdeki yıl destek kalemlerinin farklı sektörlerde ve alanlarda da arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel