Trabzon'da tiyatrocu Ayan anıldı

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Halil Ayan, ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı. Haluk Ongan Sahnesi'nde ''İstibdat Kumpanyası'' oyunu sırasında kalp krizi geçirerek, hayatını kaybeden Ayan için Bostancı Mezarlığı'ndaki kabrinin başında anma töreni

Trabzon'da tiyatrocu Ayan anıldı

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Halil Ayan, ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı.

Haluk Ongan Sahnesi'nde ''İstibdat Kumpanyası'' oyunu sırasında kalp krizi geçirerek, hayatını kaybeden Ayan için Bostancı Mezarlığı'ndaki kabrinin başında anma töreni düzenlendi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, yaptığı konuşmada, Ayan'ın çok değerli bir sanatçı olduğunu ifade ederek, ''Halil Ayan sanatçılığının dışında hepimizin çok sevdiği bir ağabeyimizdi. Onu her zaman büyük bir özlem ve sevgi ile anıyoruz, bundan sonra da anmaya devam edeceğiz'' dedi.

Daha sonra ailesi, çalışma arkadaşları ve sevenleri Ayan'ın kabrine karanfil bıraktı.

 HALİL AYAN-

Halil Ayan (43), İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden 1991 yılında mezun oldu, aynı yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Ayan, 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Tevfik Gelenbe Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Ali-Ayşegül Atik Çocuk Tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde oynayan Halil Ayan, 2003 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosuna geçici görevle tayin edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel