Trabzon'da tiyatro can çekişiyor!

Trabzon'da sahnelenen oyunlarda oyuncu sıkıntısı yaşanıyor.Devlet Tiyatroları Müdürü Birkan Görgün, Trabzon’da sahneledikleri oyunlarda oyuncu sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, çeşitli üniversitelerin konservatuar bölümlerinden yararlandıklarını bildir

Trabzon'da tiyatro can çekişiyor!

Trabzon'da sahnelenen oyunlarda oyuncu sıkıntısı yaşanıyor.

Devlet Tiyatroları Müdürü Birkan Görgün, Trabzon’da sahneledikleri oyunlarda oyuncu sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, çeşitli üniversitelerin konservatuar bölümlerinden yararlandıklarını bildirdi. Görgün, "Trabzon çok önemli bir konumda fakat baktığımız zaman bizi destekleyecek bir okul bölgemizde yok. Bu nedenle bizler de Erzurum, Konya ve Ankara’dan oyuncu talebinde bulunuyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümünde tiyatro bölümü olsa bu sorunu çözeriz" dedi.

KTÜ’nün geç kalmadan Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Tiyatro'yu da eklemesi gerektiğini ifade eden Görgün, "Kadrolu sanatçılarımız var, bir de bunun dışında okullardan almış olduğumuz sanatçılar var. Bu nedenle sürekli olarak farklı üniversitelerden öğrencileri ilimize davet ediyoruz. Burada oyunlarımıza katılıyorlar. Çoğu zaman bu oyuncuları da ilimize getiremiyoruz. Nedeni ise burada kalacak yer bulamamaları. Oysa KTÜ’de Tiyatro bölümü olsa bu sıkıntı çözülür. KTÜ rektöründen ricam, bu konuya önem verin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler