Trabzon'da terminal belirsizliği

Trabzon için hayati olan ve yapılması kent için şart olarak görülen yeni otobüs terminali konusundaki belirsizlik sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, terminal binasını TOKİ ile Akyazı kompleksi aracılığıyla değerlend

Trabzon'da terminal belirsizliği
Trabzon için hayati olan ve yapılması kent için şart olarak görülen yeni otobüs terminali konusundaki belirsizlik sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, terminal binasını TOKİ ile Akyazı kompleksi aracılığıyla değerlendirmek üzere protokole bağladıklarını hatırlatarak, “Yeni terminalin Akyazı’ya yapılması gibi bir düşünce var ama şu anda tam bir karara varma ve netleşme söz konusu olmadı. Trabzon Şehir Hastanesi’nin de değişiklik yapılarak Akyazı’da aynı yere yapılması düşünülüyor. Yeni otobüs terminalinin nereye yapılacağı şehir hastanesi ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasıyla netleşecektir.” dedi.
 
AKYAZI’YA TERMİNAL Mİ ŞEHİR HASTANESİ Mİ?
 
Gümrükçüoğlu, otobüs terminalinin dolgu alanından kalan yere yapılmasının gündemde olduğunu ancak bir belirsizliğin söz konusu olduğunu belirterek, “Akyazı’da dolgu alanından kalan yere yeni terminal için tahsis yapılabilir mi onu bilemiyorum. Bir belirsizlik söz konusu. Ancak seçimlerden sonra bu konu şekillenir. Biz terminal binasını protokolle TOKİ ile Akyazı kompleksi münasebetiyle değerlendirmek üzere protokole yazmış bulunmaktayız. Ama yeni terminal binasının Akyazı alanı içerisinde değerlendirilmesi konusunun belirginleşmesi ancak genel seçimden sonraki gelişmelere bağlıdır. Yeni terminal şehir hastanesi ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasıyla netleşecektir. Terminal konusu Akyazı’nın nihai olarak nasıl değerlendirileceği meselesiyle direkt bağlantılıdır.” dedi.
 
Trabzon’un mutlaka modern bir terminale kavuşması gerektiğini ve bu konu üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Havaalanları ve otogarlar şehirlerin giriş kapılarıdır. Trabzon’daki mevcut otogarın ihtiyaçlara cevap verme noktasında eksik kaldığının farkındayız. Genel seçimlerden sonra Akyazı kompleksinin tam olarak nasıl değerlendirileceğine bağlı olarak şehir hastanesiyle ilgili durumun netleşmesini takiben yeni otobüs terminali konusunun üzerine daha yoğun bir şekilde eğileceğiz.” şeklinde konuştu.
 
MEVCUT OTOGAR İHTİYACA CEVAP VERMİYOR
 
Trabzon Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Orhan Sungur ise yeni terminal meselesini yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanımızla bu konuyu sık sık görüşüyoruz. Otobüs terminalinin nereye yapılacağı netlik kazanmadı. Biz de bekleyişimizi sürdürmekteyiz. Akyazı da olabilir başka yer de olabilir. Ancak neresi olursa olsun bu yeni terminalin bir an önce yapılmasının gerekliliği ortadadır. Şu andaki mevcut otogarımız 1988 yılında yapılmış. Mevcut durumuna baktığınızda Trabzon’a yakışan bir görüntü vermediği açık bir şekilde belli oluyor. Ben bütün illerin otogarlarını geziyorum. Ama şu anda en atıl, en eski ve kullanımsız olan otogar Trabzon Otogarı. Otobüs terminali denilince şehrin vizyonu akla gelir. Trabzon’un en kısa zamanda modern bir otobüs terminalinin yapılmasına ihtiyacı var.” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel